SUNDHED: Regionerne misrøgter hospitalsvæsenet

Patienter må se deres planlagte operationer aflyst, mens behandlingen af flere borgere også bliver dårligere. Det skriver Børsen.

Det er blandt konsekvenserne af det øgede pres på det danske hospitalsvæsen, viser en undersøgelse lavet blandt Overlægeforeningens medlemmer.

I alt har 1823 overlæger svaret på undersøgelsen. 60 pct. svarer, at de jævnligt er nødt til at aflyse planlagte operationer, behandlinger og konsultationer, fordi der mangler personale. Af dem fortæller næsten halvdelen, at det sker hver uge.

Seks ud af ti læger i undersøgelsen fortæller om overbelægning inden for den seneste måned. 80 pct. af dem vurderer, at det er gået ud over kvaliteten af behandlingen.

Det er regionerne, der står for driften af hospitalerne. Næstformand i Danske Regioner Ulla Astman (S) kalder resultaterne alarmerende. På trods af det bør patienter og pårørende ikke være bekymrede, mener Ulla Astman. “De skal føle sig rigtig trygge og i gode hænder”.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Kommentarer