Sygehusmafiaen i dødskamp med Løkke

Patienter og personale i sygehusvæsenet er enige om, at Løkke bør droppe den bebudede sundhedsreform, skriver Berlingske.

Lægerne mener ikke, at der er behov for reformer og effektivisering af sygehusvæsenet, fordi regionerne løser deres opgave udmærket.

Det der er brug for, er øgede bevillinger for at kunne følge med udviklingen i antallet af ældre og nye behandlingsformer. Og ikke mindst antallet af indvandrere (red.).

Som tidligere påpeget er der inden for sundhedssektoren kæmpe muligheder for effektivisering og innovation. Sundhedssektoren er imidlertid effektivt beskyttet mod effektivisering og innovation af særinteresser, som sidder tungt på hele sektoren, og som kæmper med næb og kløer for at beholde deres privilegier.

Særinteresserne har allieret sig med højtprofilerede lobbyister som f.eks. den tidligere vismand og professor ved Aarhus Universitet, Torben M. Andersen, og professor i sundhedsøkonomi ved SDU, Kjeld Møller Pedersen.

Lobbyisterne bearbejder politikerne og medierne med påstande om, at effektivisering ikke er løsningen på sygehusvæsenets problemer. Med andre ord skal befolkningen bildes ind, at Danmark er det eneste land i verden, hvor sygehusvæsenet ikke kan effektiviseres.

I dagens Berlingske er en ny lobbyist dukket op, nemlig Lægeforeningen formand, Andreas Rudkjøbing, som også mener, at ingen kan være tjent med reformer, og at løsningen er øgede bevillinger til sundhedsvæsenet.

Det evige omkvæd er, at problemerne i sygehusvæsenet kun kan løses ved at tilføre flere penge. Målet er ikke at få bedre velfærd, bare at den skal koste mere. Det er sådan man tænker, når man altid har løst problemer ved at stikke snablen endnu dybere ned i vores fælles kasse.

André Rossmann

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb