Tech-giganterne lukker munden på højrefløjen


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

På begge sider at Atlanterhavet er venstredrejede, kulturliberale og islam-venlige kræfter i gang med et korstog mod “fake news”, som er en smart omskrivning for nyheder, der indeholder EU-skeptiske, Trump-fjendtlige, indvandrerkritiske og nationalkonservative holdninger og synspunkter.

Mens det tidligere var de amerikanske tech-giganter, der drev lobbyvirksomhed i Washington, er det i dag Demokraterne og mainstream-medierne som f. eks. CNN, der lægger pres på Silicon Valley med det klare formål at tvinge Facebook, Twitter og Google til at fjerne ”populistiske” røster fra de sociale platforme. Alt tyder desværre på, at Silicon Valley er ved at give efter for presset.

I Europa har EU sat en særlig task force East Stratom i verden for at bekæmpe helt legitime EU- og indvandringsskeptiske holdninger og synspunkter. Ifølge Mariya Gabriel, der er EU-kommissær for det digitale samfund, truer sådanne holdninger og synspunkter ”EU’s demokratiske værdier”. Og EU-Kommissionens formand, Jean Claude Juncker, mener ligefrem, at ”højrefløjspartierne skal udelukkes fra debat og dialog”.

På begge sider af Atlanterhavet er man i gang med at overlade retten til at censurere den offentlige debat til private virksomheder. De hårdt pressede Demokrater i USA og den handlingslammede magtelite i EU er i færd med at tage mere og mere totalitære instrumenter i brug for at bevare magten. Når de føler sig truet, så er det første, der ofres, demokratiet og de politiske rettigheder såsom ytringsfrihed. Pakket pænt ind i vendinger som kampen mod fake news. Læs mere her.