“TikTok-manden” idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

En 31-årig mand, der af medierne har fået tilnavnet TikTok-manden, er kendt skyldig i hovedparten af de 36 forhold om blandt andet voldtægt, grov vold, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse, som han var tiltalt for.

 

Københavns Byret idømte fredag den 31-årige mand forvaring for overgrebene på i alt 23 piger og kvinder, der på gerningstidspunkterne var i alderen 12 til 28 år.

Han blev den 26. maj kendt skyldig i 31 af de 36 forhold, han var tiltalt for – med små ændringer i forhold til anklageskriftet. I yderligere to tilfælde blev han frifundet for voldtægt, men i stedet kendt skyldig i samleje med en mindreårig. Han blev derudover frifundet for to tilfælde af voldtægt og et tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Manden er af flere medier blevet omtalt som TikTok-manden, fordi han fik kontakt til flere af de forurettede via sociale medier.

Overgrebene har fundet sted gennem en periode på cirka ti år fra 2011 til 2021 og tæller blandt andet tre tilfælde af voldtægt af mindreårige piger. I sommeren 2014 holdt han en dengang 14-årig pige frihedsberøvet i flere døgn og udsatte hende for flere grove voldtægter, grov vold og trusler.

”Den dømte har formået at udnytte kvinder og piger, der for manges vedkommende var i en skrøbelig situation. Han har truet dem, han har manipuleret dem – blandt andet ved at spille med dem om forskellige udfordringer og ydmygelser – og han har fået dem til at skamme sig over overgrebene, så de ikke turde at gå til politiet,” siger specialanklager Anders Larsson.

LÆS OGSÅ:  Tiltalt for mere end 300 forhold: 59-årig optog sex-film med børn ned til 8 år

Den 31-årige er i forvejen idømt tre års fængsel, efter at Retten i Helsingør i 2021 fandt ham skyldig i flere forhold af blandt andet voldtægt ved anden kønslig omgang end samleje, blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang.

I takt med at anklagerne blev omtalt i medierne, stod nye forurettede frem. I første omgang delte de deres oplevelser i en Facebook-gruppe, og siden gik 56 af dem til en bistandsadvokat og anmeldte overgrebene til Københavns Politi.

”Kvindernes forklaringer har været afgørende i denne sag, og retten har vurderet, at forklaringerne var troværdige, og at der var overensstemmelse imellem beskrivelserne af den måde, overgrebene har fundet sted på,” siger Anders Larsson.

Den dømte har anket dommen med påstand om frifindelse.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)