Tilliden til det offentlige er væk

Der var engang, hvor man kunne sætte lid til den gode, solide, ukorrupte og kompetente danske embedsmandsstand. Tiden har vist, at mange af os har været naive. Der er gået råd i tilliden til embedsmandsstanden, skriver politisk kommentator Jarl Cordua i Berlingske.

SKAT har været et syndigt rod og præget af kaos i årevis.

En uanselig kontorist i Socialministeriet med Dronningens fortjenstmedalje i sølv for 40 års tro tjeneste står anklaget for at overføre 111 millioner af statens penge til egen bankkonto, der ellers skulle gå til de fattigste og mindst privilegerede i samfundet. Ingen vidste noget, og de der advarede mod mulighed for misbrug af systemet, bl.a. Rigsrevisionen, blev ignoreret af cheferne. Alle vasker hænder.

Man kunne vel håndtere et par rådne æg, hvis systemet så reagerer på advarsler, der kom. Næh, ikke når det kommer til silkeaberne i embedsmandsstanden. Forsvarsministeriets chefer snorksov hele vejen op i systemet og mente ikke engang, at det var nødvendigt at orientere forsvarsministeren. Først da Rigsrevisionen og pressen interesserer sig for sagen, sker der noget, og nu er to chefer blevet fritstillet.

Selv de blinde kan se, at der i årevis ikke har været styr på tingene hele vejen rundt i den offentlige sektor. Tilliden til staten er væk.

Kommentarer