To udlændinge brænder pizzaria ned – her er dommen

To mænd idømt fængsel og ubetinget udvisning af Danmark for brandstiftelse

Retten i Kolding idømte torsdag to unge mænd fra Syrien 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt ubetinget udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 6 år for brandstiftelse.

De to nu dømte, der er henholdsvis 20 og 22 år, blev anholdt og varetægtsfængslet i forbindelse med en brand i et pizzaria på Vestergade i Vejle i april 2019.

Sydøstjyllands Politi modtog den 16. april 2019 kl. 04.21 en anmeldelse om indbrud i pizzaria på Vestergade i Vejle. Da en patrulje ankom til stedet, så de foruden flammer i pizzariaet, to hætteklædte personer med masker løbe væk af en smøge og patruljen eftersatte dem til fods. Det lykkedes at indhente den ene, som blandt andet var i besiddelse af en kniv og en lighter og derudover havde skader på kroppen efter flugten gennem pizzariaets glasrude. Den anden mand blev senere anholdt på sin bopæl i Vejle.

De to mænd var brudt ind i pizzariaet ved at smadre en rude og havde sat ild flere steder. Derudover havde de skåret en slange til en tændt gasflaske over. Hvis branden havde fået lov at udvikle sig, kunne det være blevet meget farligt.

Der blev i strafudmålingen blandt andet lagt vægt på den særligt skærpende omstændighed, at der ved branden i pizzariaet opstod fare for beboerne i ejendommen.

De nægtede sig begge skyldige.

LÆS OGSÅ:  Ung mand hevet ud af bil og tæsket, inden gerningsmændene stjal bilen – politiet leder efter unge med "mørk hud"

De to unge mænd, der begge blev varetægtsfængslet efter dommen, udbad sig betænkningstid.