Totalt kaos i sumpen

En medarbejder i Statsministeriet blev lørdag den 7. november orienteret om, at der var behov for en lovhjemmel til aflivning af samtlige mink. Men den viden gik først til statsministeren søndag aften, skriver Berlingske.

”Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, gik rundt i uvidenhed i fire dage, før han søndag 8. november fik at vide, at der manglende lovhjemmel til at aflive alle landets mink.

Sammen med sagen om actioncards i Rigspolitiet, som  instruerede politiet i, hvad de skulle sige til minkavlere, der ikke samarbejdede om optælling af mink med henblik på aflivning, tegner der sig nu et billede af totalt kaos i Justitsministeriet”.

24NYT: Kaos i fødevareministeriet. Kaos i statsministeriet. Kaos i justitsministeriet. Kaos i Rigspolitiet. Det danske embedsværk gennemsyres af en rådden forvaltningskultur.

Embedsmændene i centraladministrationen har droppet gamle dyder med at sikre kvalitet, rigtighed og juridisk færdighed, optræder som spindoktorer for regeringen, undlader at leve op til deres mest basale pligter og udfører ulovlige ordrer med åbne øjne.

Selv om skandalerne i centraladministrationen står i kø, holder politikerne hånden over de inkompetente embedsmænd. Senest har Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg således udtalt, at de har det fint med embedsapparatet. Forvent derfor ikke, at der bliver ryddet op i sumpen.