Tumpen har ikke tænkt sig om

Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan to litauiske håndværkere – uden registrering – bygger på et anneks og en terrasse på et sommerhus, som tilhører departementschef i Skatteministeriet, Jens Brøchner.

Forholdene ved byggeriet har fået 3F til at slå alarm og anmelde sagen til Arbejdstilsynet. Det får dog ikke konsekvenser for Brøchner.

Sagen påvirker ikke min holdning til, om Jens Brøchner er den rigtige departementschef i Skatteministeriet. Jeg har fuld tillid til, at han fortsat kan løfte sit ansvar og sine opgaver i tilknytning hertil”, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

24NYT: Udbytteskandalen i SKAT, der har kostet skatteyderne i Danmark over 12,3 mia. kr., har ikke fået strafferetlige konsekvenser for den ene af de to centrale personer, Jens Brøchner. Han fortsætter karrieren i det skattevæsen, som han har været med til at køre i sænk.

Og nu bliver Brøchner fredet igen med den begrundelse, at tumpen ”ikke har tænkt sig om”.

I bananrepublikken Danmark holder politikerne hånden over inkompetente embedsmænd som Brøchner, fordi de er mere lige end andre.

Råddenskab begynder som bekendt i de øverste ledelseslag og siver langsomt ned igennem hele det offentlige system. Sådan er det jo.