Udlændinge røvede 15 supermarkeder – nu skal to af dem udvises

Dom i sag om lukketidsrøverier

Retten i Roskilde afsagde i går dom i en sag om 15 røverier begået ved lukketid mod supermarkeder og et byggemarked i Roskilde, Viby Sj., Hvalsø og Store-Merløse.

Tre mænd var tiltalt i sagerne, der alle skete i efteråret 2017 og frem til foråret 2018. De har alle siddet varetægtsfængslet siden oktober 2018.

En nu 24-årig mand fra Roskilde blev fundet skyldig i at have begået alle 15 røverier. Han blev idømt otte års ubetinget fængsel og udvist af Danmark for bestandigt. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønskede at anke dommen.

En nu 25-årig mand fra Høje-Taastrup var tiltalt i de ni af sagerne og blev fundet skyldig i at have begået syv røverier. Han blev idømt tre års ubetinget fængsel og fik en betinget udvisning af Danmark. Han modtog dommen.

En nu 25-årig mand fra Roskilde var tiltalt for at have begået seks røverier, men blev fundet skyldig i at have begået  tre røverier og et hæleri. Han blev idømt halvandet års ubetinget fængsel og fik en betinget udvisning af Danmark. Han modtog dommen.

” Jeg er tilfreds med dommen, særligt at retten valgte at følge anklagemyndighedens påstand for så vidt angår den 24-årige og fandt ham skyldig i alle 15 røverier og at udvise ham for bestandigt, hvilket afspejler alvorligheden i den kriminalitet han har begået ” siger senioranklager, Tina Davidsen på vegne af anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.