Ung mand fik stukket genstand i endetarmen og tæsket med lægtehammer – nu er der faldet dom

To brødre på 22 og 23 år er ved Retten i Hillerød idømt ubetinget fængsel i henholdsvis seks og syv måneder for grov vold, trusler, ulovlig tvang, brugstyveri af personbil samt frihedsberøvelse af en 23-årig mand. Den 22-årige blev også dømt for besiddelse af hash og en kniv samt kørsel uden kørekort.

Episoden fandt sted den 10. april 2018, hvor den 23-årige forurettede efter telefonisk aftale mødtes med de to tiltalte på en tankstation i Allerød. Den forurettede var blevet kontaktet af de tiltalte via andre personer på sociale medier og et telefonopkald, og han var derfor ikke bekendt med, hvem han skulle mødes med. Baggrunden for mødet var en kontrovers om en hund, som den ene af de tiltalte havde haft med sin ekskæreste. Ekskæresten havde efterfølgende haft et forhold til den forurettede.

Da brødrene ankom til tankstationen, hev de fat i den forurettede på forpladsen og trak ham ud af butikken, ligesom de truede ham med en lægtehammer. Flere af den forurettedes venner var også til stede på tankstationen, og de tiltalte truede vennerne, så den ene af vennerne udleverede sin bilnøgle. De tiltalte smed den forurettede ind i bagagerummet på vennens bil og kørte derefter væk med ham.

Den forurettede blev under cirka 2 timers køretur udsat for yderligere vold, heriblandt slag med lægtehammeren. Under et stop i skovområde skulle den forurettede tage sine bukser af, hvorefter han blev tvunget til at stikke en auto-lakstift op i sin endetarm, imens de tiltalte så på.

LÆS OGSÅ:  Lokofører overfaldet – fangede selv gerningsmanden

Undervejs ringede de tiltalte desuden fra forurettedes telefon til den ene tiltaltes ekskæreste og truede med at udsætte hende for samme vold, som den forurettede blev udsat for.

– Det er en meget grov sag, hvor den forurettede blev udsat for en voldsom frihedsberøvelse, der varede et par timer, hvorunder han blev slået adskillige gange og afstraffet med lakstiften, som kun havde til formål at ydmyge ham. Jeg er derfor tilfreds med, at retten fandt begge de tiltalte skyldige i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand, udtaler anklager Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

De tiltalte har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt den 12. april 2018.

Den 23-årige modtog dommen, imens den 22-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.