Venstre og DF i runddans igen

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatindlæg af Karsten Søberg

I søndagens Berlingske udtaler en ung fremadstormende Venstrekvinde, Camilla Søe, at Venstre skal være mere woke, og at wokeisme er essensen af borgerlighed.

Den limpind vil jeg på det kraftigste advare Venstre imod. Det vender jeg tilbage til.

Jeg har tidligere her på 24NYT beskrevet, hvordan DF’s nedtur er forårsaget af blandt andet partiets venstredrejning, begyndende med Kristian Thulesen Dahls ”tiltrædelsestale” på P1 om, at der fra nu af skulle være ”mere Martin og mindre Muhammed”. Der fejllæste han første gang DF’s vælgerbase og siden gik det som bekendt slag i slag afsluttende med den berømte kinddans med Mette Frederiksen, som vel dybest i sin sjæl nærmest er kommunist. Hvor Kristian på forunderlig vis ikke mærkede dødskysset undervejs. Alt derimellem kender vi til bevidstløshed.

Venstre ligger nu nærmest ligesom DF i koma efter Løkkes enegang i Marrakech og lige så bevidstløse dødedans med Mette Frederiksen op til valget i 2019, under dække af ”henover midten i dansk politik”. Det blev en enedans med flerdobbelt dødelig udgang. For siden har Venstre som bekendt åreladet profiler med tilsammen 158.000 personlige stemmer og har en uduelig formand i Jakob Ellemann-Jensen. (Desværre viste det sig med Kristian Thulesen, at han måske ikke var uduelig, men magtede ikke opgaven og fejlfortolkede partiets sjæl). 

Jeg har tidligere udtrykt håb om, at der vil være en fremtid for DF med en ny og mere skarpt profileret formand i den intellektuelt og politisk højt begavede Morten Messerschmidt, fordi der dybt i DF’s sjæl stadig ligger nogle skarpe holdninger til store mærkesager. Men som breaking news melder selveste Marie Krarup ud, at hvis Inger Støjberg opretter et nyt parti, vil hun alvorligt overveje at tilslutte sig. Det åbner nogle svimlende prospekter i dansk, borgerlig politik. Støjberg vil formentlig kunne hente et anseeligt antal profilerede danske politikere til sig.

LÆS OGSÅ:  Naive politikere bemander ambulance med for uerfarne elever

Ønsker jeg det samme held og lykke for Venstre som for DF? Ikke rigtig. På asken af V kan der selvfølgelig rejse sig en fugl med den gamle højskolevenstre sjæl intakt. Det bliver ikke Løkke, der bliver det nye V, han er ikke bare vingeskudt, han er i frit fald. Jeg spår ingen repræsentation i FT ved næste valg for Moderaterne. Løkke har for lang tid til at dumme sig igen.

Nu kommer jeg til pointen med Camilla Søes limpind.

Ligesom DF’s vælgerbase ikke er socialdemokrater i forklædning, er Venstrefolk udenfor storbyerne ikke Radikale og til wokeisme, #metoo, LGBT+, feminisme eller andre Radikale regnbuefarvede mærkesager. Men Jakob Ellemann-Jensen er ligesom sin far dybt i sin sjæl radikal, han har som bekendt været en tur omkring de Radikale som medlem. Man kan godt tage Jakob Ellemann-Jensen ud af de Radikale, men man kan ikke tage det Radikale ud af Jakob Ellemann-Jensen, så han og en stor del af storby-V skal såmænd nok hoppe på Camilla Søes limpind og gøre hendes mærkesager til V’s mærkesager. Så er der afdansningsbal for V, med dødelig sidste overdans.

Og så må vi ”leve med det”, som dødens engel siger.

P.S. Jeg regner ikke med, at Jakob Ellemann-Jensen lytter til mig, så han sidder nok advarslen overhørig. Men så kan de tilbageværende ægte venstrefolk da i hvert fald ikke sige, at jeg ikke advarede dem. Om jeg må være så beskeden.