Vil Venstre ofre stram udlændingepolitik?

Når lovforslaget om flygtninge i job kommer på bordet, bliver Venstre tvunget til at vælge mellem at tilgodese virksomhedernes behov for arbejdskraft eller angribe Socialdemokratiets lempelser af udlændingepolitikken, skriver Børsens kommentator, Helle Ib.

Hun anbefaler, at Venstre vælger den pragmatiske vej og lytter til erhvervslivet, for essensen af den stramme udlændingepolitik ikke undermineres, fordi et formentligt mindre antal flygtninge får mulighed for at blive her, så længe de er i regulært arbejde.

24NYT: Virksomheder, der beskæftiger flest flygtninge i Danmark, er ikke overraskende modstandere af paradigmeskiftet i udlændingepolitikken. ”At virksomheder som IKEA og ISS siger fra over for paradigmeskiftet, er grunden til, at de Radikale vil have tilbagerullet elementer af paradigmeskiftet”, har den tidligere radikal integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen, sagt. Venstres ageren i forhold til Socialdemokratiets lovforslag om flygtning i job vil derfor være en interessant test på, hvor stram en udlændingepolitik partiet og dets næstformand, Inger Støjberg, vil føre.