16-årig satte ild til bosted

En 16-årig dreng er mandag ved Retten i Aarhus blevet dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling for at have sat ild til et bosted i Solbjerg og derved bragt andre personers liv i overhængende fare.

Kl. 23.23 lørdag den 18. juli 2020 fik Østjyllands Politi et opkald fra et bosted i Solbjerg, hvor nogle medarbejdere havde sparket døren ind til et værelse i stueetagen, fordi de kunne se, at der kom røg ud. Da de fik sparket døren ind, kunne de se, at ilden havde fået godt fat, og røgen spredte sig hurtigt til husets fællesarealer.

Medarbejderne skyndte sig derfor at få fat i de beboere, der befandt sig i huset, men røgudviklingen var allerede så kraftig, at de beboerne, der havde værelse på 1. sal, måtte springe ned fra altanen. Efterfølgende forsøgte medarbejderne med skumslukkere og vand at slukke branden, men ilden havde fået så godt fat, at de måtte opgive.

”Den tiltalte vidste, at der befandt sig personer på husets 1. sal, og at han derfor bragte andre personers liv i overhængende fare ved at sætte ild til sit værelse i stueetagen,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden, der dog medførte betydelig skade på bygningen.

Dømt til behandling

Politiet fandt kort efter anmeldelsen frem til den dengang 15-årige dreng, der, kort forinden branden blev opdaget, havde forladt bostedet til fods. Han blev anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør. Han blev mandag ved retten i Aarhus dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling. Han er fortsat varetægtsfængslet efter dom.

LÆS OGSÅ:  Ildspåsættelse og grov afpresning

”Brandstiftelse, hvor branden skaber overhængende fare for andre personers liv, er en meget alvorlig forbrydelse. Faktisk blandt de alvorligste i straffeloven. Jeg er tilfreds med dommen, men det vigtigste er, at ingen kom fysisk til skade ved den påsatte brand,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den nu 16-årige dreng og hans forsvarer har meddelt, at han modtager byrettens dom.