Ildspåsættelse og grov afpresning

Mandag den 29. november begynder nævningesagen mod tre unge mænd, der er tiltalt for at stå bag en større brand i en industribygning i Ikast sidste år. I sagen er der også rejst tiltale for en lang række øvrige forhold, herunder afpresning og våbenbesiddelse.

Siden den 13. november sidste år har tre mænd i alderen 23-34 år været frihedsberøvet, men på mandag begynder nævningesagen mod dem ved retten i Herning.

Her er de tre mænd med alderen 23, 27 og 34 år tiltalt for blandt andet at have stået bag branden i en industribygning på Lene Haugs Vej 10 i Ikast natten til den 28. august 2020, hvorved der skete skader for et beløb på mindst 25 mio. kroner.

De to ældste af mændene er samtidig tiltalt for i perioden fra juli 2019 og frem til slutningen af august 2020 at have begået en lang række afpresningsforhold af særlig grov beskaffenhed for op mod flere hundrede tusinde kroner samlet.

Afpresningsforhold, der ifølge anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi har ledt op til den påsatte brand på industribygningen i Ikast.

Hærværk, narko og våbenbesiddelse

De tre mænd er derudover alle tiltalt for flere tilfælde af hærværk mod personbiler, mens de to yngste er tiltalt for at have besiddet en større mængde kokain samt en pistol og ammunition på en adresse i Herning. En enkelt af mændene er også tiltalt for besiddelse af en ulovlig kniv og halskniv samt besiddelse af hash til eget forbrug og kørsel i frakendelsestiden.

LÆS OGSÅ:  Alarmerende tal: En kvart mio. danskere er blevet afpresset af hackere!

Nævningesagen ved retten i Herning er sat til at vare i alt 14 retsdage og forventes afsluttet den 28. januar 2022.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for i alt 19 forskellige forhold og nedlagt påstand om udvisning af to af de tiltalte, mens der endvidere er nedlagt påstand om konfiskation af udbytte.

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige.