18-årige balletdanser, Emma Riis-Kofoed, tildeles talentpris

Den 18-årige balletaspirant Emma Riis-Kofoed modtog i dag Roagerfondens talentpris på 50.000 kroner

Roagerfonden uddeler hver sæson en talentpris på 50.000 kr. til et spirende talent inden for Det Kongelige Teaters mure, som har gjort sig særligt bemærket. Prisen uddeles skiftevis til en sanger, danser eller musiker og i år gik prisen til den 18-årige balletaspirant Emma Riis-Kofoed.

Balletmester Nikolaj Hübbe har peget på Emma Riis-Kofoed som modtager af denne sæsons pris og siger om tildelingen:

”Emma Riis Kofoed er et meget stort talent, der til trods for sin unge alder har en utrolig sleben og raffineret teknik samt en forfinet musikalitet. Hendes hårde arbejde er et klart udtryk for hendes enorme dedikation og passion for dansen. Hun er nysgerrig på sin kunstart, og derfor er hun også altid i udvikling. Emmas talent rummer i det hele taget så mange af de facetter, der skal til for at blive professionel danser, at valget af hende er helt evident”, fortæller Nikolaj Hübbe.

LÆS OGSÅ:  Programmet til Opera i det fri 2018

Emma Riis-Kofoed startede på Det Kongelige Teaters Balletskole i 2. klasse og kan til sommer kalde sig en af Balletskolens første studenter. Balletforstander Thomas Lund fortæller, at Emmas talent og store potentiale har været åbenlyst fra start, og at hun fra første trin har forstået og formået at folde dét ud på bedste vis.

John Audun Roager, som lægger navn og formue til talentprisen, var i mange år balletrepetitør hos Den Kongelige Ballet og elskede teateret og dets liv. Prisen uddeles derfor for skiftevis at hylde talenter ved Det Kongelige Operakor, Kappellet og Balletten.

Om Emma Riis-Kofoed, aspirant
Født:
1998
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Startede på Det Kongelige Teaters Balletskole i 2. klasse og er i dag 3.års aspirant.

LÆS OGSÅ:  Fremgang for Det Kongelige Teaters forestillinger og positiv økonomi

I indeværende sæson har Emma blandt andet danset med i opsætningerne af Svanesøen og Alice i Eventyrland.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb