2030-klimamålet kræver 126.000 ekstra faglærte

Det kan godt være, at politikerne har besluttet, at der skal fart på den grønne omstilling med flere vindmøller, ladestandere og fjernvarmekabler i jorden, men der er ikke faglærte nok til at udføre opgaverne, skriver Børsen.

”En ny analyse, som ingeniørvirksomheden Cowi har lavet for organisationen Industriens Uddannelser, anslår, at der i 2030 er brug for 126.000 ekstra ansatte i industrien, hvis målet om at reducere udledningen med 70 procent skal nås.

Ifølge analysen vil der eksempelvis være stort behov for smede, industriteknikere og mekanikere. I mange af faggrupperne i industrien er der i øjeblikket mangel på ansatte, og samtidig er der mange, der vil gå på pension i de kommende år.

Regeringen vil blandt andet løse problemet ved at give flere penge til erhvervsskolerne og lagde for nylig op til at afsætte 300 millioner kroner fra næste år stigende til 900 millioner i 2030. ’Hvis ikke vi får udlært flere faglærte, så kommer vi simpelthen ikke i mål med vores klimaambitioner’, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) 15. august”.

24NYT: Det er en årelang traver, der er gået i arv fra regering til regering: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Ved at bevilge ekstra millioner årligt til erhvervsuddannelserne har SVM-regeringen vist handlekraft, men har ikke løst problemet med den faldende søgning til erhvervsuddannelserne. Virkeligheden er, at danske politikere og de skiftende regeringer ikke har nogen interesse i at udfordre traditionerne, forventningerne og uddannelsessnobberiet i forhold til de unges uddannelsesvalg. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)