75.000 børn hopper i forklædet og bager i oktober måned, så flere kan få hjælp på BørneTelefonen

Børn fra hele landet står i oktober sammen om at gøre en forskel for de mange børn og unge, der har det svært. Fra 1. oktober vil børn og voksne fra over 2.600 skoler, institutioner og private familier bage og sælge kager og brød til fordel for BørneTelefonen.

I oktober måned vil mere end 75.000 børn fra over 2.600 skoler, institutioner og private familier piske, ælte og bage, når Bag for BørneTelefonen løber af stablen for 18. år i træk.

Alt det, børnene får bagt, vil blive solgt i kageboder, online eller til familie, naboer og venner, og pengene fra salget vil gå til at sikre, at rådgiverne på BørneTelefonen kan være der døgnet rundt for børn og unge, der har det svært. Ved sidste års Bag for BørneTelefonen blev der solgt bagværk for 1,7 million kroner, som Børns Vilkår bl.a. har brugt på at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere.

”Vi er rigtig glade for, at så mange børn igen i år har lyst til at være med til at gøre en forskel for de børn og unge, der har det svært og har brug for en voksen at tale med. Det er vores håb, at bagetiden rundt omkring i køkkenerne også vil give anledning til at snakke om nogle af de mange emner, som børn hvert år skriver og ringer til BørneTelefonen om,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

LÆS OGSÅ:  Børn til BørneTelefonen: Jeg har ikke lyst til at stå op om morgenen

BørneTelefonen havde sidste år det største antal samtaler nogensinde med over 55.000 rådgivninger med børn og unge – om alt fra forelskelse og venskaber, til mobning, ensomhed og selvmordstanker.

Erhvervslivet bakker op
Bag for BørneTelefonen er hjulpet godt på vej af flere virksomheder, der gerne vil bakke op om de mange børn, der samler ind til BørneTelefonen.

Reitan Distribution A/S står for at distribuere gratis bagebokse til alle Circle K butikker, som udleverer bageboksene til skoler, institutioner og private familier. Indholdet i bageboksene er doneret af Dansukker, Dr. Oetker, Valsemøllen og Svansø.

Fakta om Bag for BørneTelefonen
– Over 75.000 børn fra mere end 2.600 institutioner, skoler og private familier i hele landet bager for BørneTelefonen i oktober 2022. Pengene, de tjener på at sælge deres bagværk, går til drift og udvikling af BørneTelefonen, så endnu flere børn kan komme igennem til en rådgiver. Man kan bl.a. sælge sit bagværk online, i en kagebod eller til familie, venner og naboer.

– Det er 18. år i træk, børn bager for at hjælpe andre børn. Tidligere er begivenheden blevet afholdt på én dag under navnet Bag for en sag. For to år siden skiftede begivenheden navn til Bag for BørneTelefonen.

Bage-ambassadører 2022

  • Gorm Wisweh, manden bag Gorms Pizza, kogebogsforfatter, TV-kok og TV-vært på ”Maddysten” på DR1
  • Emil Obel, vinder af ”Den Store Bagedyst” i 2018 og kagebogsforfatter
  • Jasmin Gabay, finaledeltager i ”Den store bagedyst” og TV-kok på Go’ morgen Danmark, sanger og børnebogsforfatter
LÆS OGSÅ:  Analyse fra BørneTelefonen: Sådan har børn og unge oplevet coronakrisen

Vi kan være behjælpelige med kontaktoplysninger til deltagere, der er tilmeldt Bag for BørneTelefonen, i hele landet. 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)