80-årig kvinde franarret betalingskort og pinkode – “Læg kortet ved hoveddøren, og fortæl mig pinkoden”

Frederikssund: En 80-årig kvinde blev onsdag eftermiddag franarret sit betalingskort og pinkode. Kvinden blev kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig for at være bankrådgiver og fortalte kvinden, at der skulle lægges en ny chip ind på hendes kort, så det bedre kunne spores, hvis det blev stjålet. Manden ville sende en kollega ud for at hente kvindens betalingskort, som hun bare skulle lægge ved sin hoveddør.

Manden fik endvidere til kvinden til at oplyse pinkoden til betalingskortet og fortalte hende endvidere, at hun ikke måtte tale i telefon i nogle timer efter hans opkald. Kvinden gjorde, som hun havde fået besked på, og opdagede omkring klokken 21.15 samme aften, at der var hævet et større beløb fra hendes konto ligesom der også var gjort flere dyre indkøb via betalingskortet.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pinkode i telefonen. Bliver man ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra banken, kan man bede om vedkommendes navn og så ringe tilbage til bankens officielle telefonnummer for at sikre sig, at der ikke er tale om svindel.