Afrika sælger vilde elefanter til oliesheiker

Foto: World Animal Protection

 

Foto: World Animal Protection

Namibia har udbudt 170 elefanter på auktion til højestbydende, og har allerede indfanget de første vilde elefanter, der er solgt til livslang indespærring.

Det seneste år har Namibias skov-myndigheder haft travlt med at jagte vilde elefanter fire forskellige steder i det store sydvestlige afrikanske land.
En af køberne er den mellemøstlige oliestat, Forenede Arabiske Emirater, der har købt de indfangede elefanter som ny attraktion i en eller flere af landets zoologiske haver.

Auktionen og salget af de vilde elefanter har afstedkommet internationale protester fra en lang række dyreorganisationer, der anser indfangningen og handelen med elefanterne for uetisk og moralsk forkastelig i forhold til de vilde dyrs liv og velfærd.

“At indfange vilde elefanter med det ene formål, at de skal leve resten af deres liv bag tremmer i en zoologisk have, er inhumant og ufatteligt respektløst overfor de dyr som er berørt. De har ret til et frit liv i naturen, langt væk fra den sørgelige realitet der nu venter dem”, siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig for World Animal Protection DK.

Eksporten af de vilde namibiske elefanter er på kant med internationale aftaler om handel med vilde dyr, særligt bestemmelserne i CITES, der specifikt forbyder kommerciel eksport af vilde elefanter til lande uden for Afrika. En aftale som også Namibia har tiltrådt.

Derfor appellerer World Animal Protection International til landets regering om at annullere deres planer, og sætte de vilde elefanter fri.
Samtidig har organisationen, sammen med en lang række andre dyreorganisationer, sendt en skarp protest til de ansvarlige ministre i Namibia, hvor de stiller spørgsmålstegn ved lovligheden i de kontroversielle elefanthandler.

LÆS OGSÅ:  Travl sommerferie for internaterne

“Det er inhumant, at dømme vilde dyr til et liv i fangenskab, hvor deres behov aldrig kan imødekommes. Det er ikke for sent for myndighederne i Namibia, at gøre det godt igen, og sætte de indfangede elefanter tilbage i naturen, hvor de hører til. Men uret tikker,” siger Jan Schmidt-Burbach, chef for World Animal Protections internationale afdeling for dyrevelfærd og research.

Fakta om elefanter:
Elefanter er yderst intelligente og følsomme dyr, der lever sammen i tætte familiestrukturer i naturen.
Mødrene bliver sammen med deres unger i 4-5 år, og andre mødre hjælper til med pasningen af elefant-kalvene.
Elefanter har et højt udviklet sanseapparat, der bl.a. giver dem en særligt god hukommelse, og som gør dem i stand til at kommunikere med hinanden over afstande på op til 80 kilometer, så de kan advare om farer og guide hinanden til områder med føde og vand.

Om World Animal Protection:
Dyrebeskyttelsesorganisationen har afdelinger i 14 lande på fire kontinenter og arbejder i mere end 50 lande verden over.
World Animal Protection har status som højeste rådgiver i FN, samt rådgiver for Europarådet.