Biden kupper Trump


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Een af de ting man lærer i forvaltningsret er, at den udøvende magt, regeringen, skal have et lovbestemt grundlag for sin handlinger, en såkaldt hjemmel.

Også i USA.

Den amerikanske regering, der ledes af Joe Biden, har netop ladet sit justitsministerium, som har uddelegeret opgaven til en særlig anklager, Jack Smith, anklage Donald Trump for 37 kriminelle forbrydelser med hjemmel i en lov fra 1917, som blev vedtaget 2 måneder efter USA gik ind i 1. verdenskrig på de allieredes side.

lovens erklærede formål er at straffe folk, som samarbejder med fjenden ved at give dem hemmelige oplysninger.

Det er der ganske vist ikke nogen, som beskylder Trump for.

Men Trump har begået en anden, lige så slem forbrydelse: han har bevisligt forsøgt at undgå at give visse dokumenter fra hans regeringstid til det offentlige arkiv.

Arkivets aktiviteter og præsidentens beføjelser med hensyn til offentlige dokumenter fra hans regeringstid er fastlagt i en anden lov, Presidential Records Act.

Presidential Records Act omtales ikke med et eneste ord i anklageskriftet, som af Biden-administrationen blev offentliggjort samme dag som Repræsentanternes Hus fremlagde skriftlig dokumentation for, at Biden havde modtaget bestikkelse fra at energifirma i Ukraine for 5 millioner kroner.

Derudover har USAs højesteret i en dom fra 2012 fastslået, at præsidenten har ret til at afklassificere hemmelige dokumenter efter forgodtbefindende. Det vil sige, at hvis præsidenten har bestemt, at et dokument ikke længere er hemmeligt og skal afklassificeres, kan præsidenten ikke efterfølgende blive tiltalt i henhold til spionlovgivningen.

LÆS OGSÅ:  Antisemitismen er stadig udbredt – muslimske lande indtager 1. pladsen

Så vi har et anklageskrift med mere end tvivlsom hjemmel, som for første gang i USA’s historie anklager en forhenværende præsident og Joe Bidens førende modkandidat til præsidentvalget i 2024, Donald Trump, for ”forbrydelser”, som, hvis hans justitsministerium får held med det, vil sende Trump i Hotel Gitterly for op til 100 år.

Samtidig nægter Joe Bidens justitsministerium at sagsøge andre politiske ledere, som har gjort nøjagtigt det samme, såsom tidligere vicepræsident Mike Pence, Hilary Clinton, der opbevarede tophemmelige dokumenter på sin hjemme PC og…. Joe Biden selv, som opbevarede tophemmelige dokumenter i sin garage.

Jeg ved ikke med jer. Men er vi enige? Det lugter lidt, ikke?

De gode nyheder er, at Trump i det mindste får en chance i retten, hvor mit bud er at spion-hjemmelen bliver grint ud af domslokalet, hvormed sagen falder sammen. Ikke mindst fordi statsanklageren, formentlig under pres fra Biden for at time anklagen, så den kunne bortlede opmærksomheden fra de påståede millioner, Biden skulle have modtaget i bestikkelse fra hhv. Ukraine og Kina, blev nødt til at haste sagen igennem uden så meget som at nævne arkivlovgivningen og præsidentens heri hjemlede beføjelser.

Godt vi ikke har amerikanske tilstande, men en handlekraftig Mette F., der så stort på alt det forvaltningsretlige sludder om hjemmel.

Og godt at vi takket være studehandelen mellem Ellemann, Løkke og Mette slap for en rigsretssag, som bare ville få vælgerne til at miste illusioner om det danske demokratis sundhedstilstand.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Med Løkke som kongemager

Godt vi slap med skrækken.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)