“Brun i huden” og “sort i huden” – to mænd efterlyses ifm. knivrøveri mod ældre mand

Arkivbillede.

Kl. 20.12 mandag lykkedes det en 63-årig mand fra Roskilde at få slået alarm til politiet, samtidig med at han forsøgte at tilbageholde en af tre mænd, hvoraf den ene havde stjålet en telefon fra ham.

Anmeldelsen medførte udrykning af et par patruljer, som på Kong Haralds Vej fik kontakt til den 63-årige anmelder samt en tilbageholdt, 17-årig ung mand fra Taastrup. Den 17-årige havde ifølge både anmelderen og et vidne smidt noget fra sig lige inden politiets ankomst. Det viste sig at være en kniv med en bladlængde på ca. ni cm. Da den 17-årige var en ud af tre mænd, der kunne mistænkes for et røverilignede forhold over for 63-årige, blev han anholdt som mistænkt i sagen.
Det blev klarlagt, at den 63-årige havde haft en mobiltelefon til salg og i den forbindelse aftalt med en køber, at de skulle mødes ved Roskilde station. Her fik den 63-årige kontakt til den mulige køber, mens to andre stod ikke så langt væk og observerede.
Under snakken om betalingen rev køberen telefonen ud af hånden på den 63-årige, der løb efter køberen, der sammen med de to observerende mænd flygtede i østlig retning via en parkeringsplads og en trappe til Algade ved Røde Port. Flugten fortsatte ind i de tilstødende villaveje, hvor det lykkedes den 63-årige at få fat i den ene af de to, der havde observeret mod ham og køberen. Under tilbageholdelsen trak den unge mand en kniv frem og truede den 63-årige, der formåede  at tilbageholde ham uden at blive såret.
Politiet formoder, at alle tre kan mistænkes for at være i ledtog med hinanden, hvorfor politiet fortsat leder efter de to øvrige mistænkte, som fortsat er i besiddelse af den 63-åriges telefon.

LÆS OGSÅ:  14-årig tvunget til at aflevere tøj til fire unge – de tre beskrives som indvandrere

De to mistænke blev beskrevet som: A: Mand, 17-18 år, sort i huden, ca. 170 cm høj, iført en mørk overdel med en hætte trukket op over hovedet, og B: Mand, 17-18 år, brun i huden, ca. 170 cm høj, iført mørk overdel med hætte trukket op over hovedet. Politiet fandt dem ikke ved søgning i området efter anmeldelsen.
Den 17-årige er i løbet af aftenen og natten forblevet i politiets varetægt, idet han tirsdag under overværelse af de sociale myndigheder skal afhøres om sin rolle i sagen, herunder overtrædelse af knivloven. Han vil efterfølgende blive løsladt, mens politiet forsøger at få identificeret køberen og den sidste person, som kunne mistænkes for at have en rolle i denne sag.