Byen ved Volga

2. VERDENSKRIG SPIDSER TIL FOR KASSANDRA, PETER OG RESTEN AF EUROPA.

I sommeren 1942 er Peter nu menig i Den Tyske Hær, og han sendes med et kompagni soldater til Stalingrad, hvor de i første omgang tildeles en bevogtningsopgave i en landsby ved floden Don.

Peter er desillusioneret og stærkt i tvivl om, hvem og hvad han nu kæmper for. Da hans deling fanger to kvindelige partisaner, ender Peter med at sørge for, at den ene, Lidiya Snopova, får mulighed for at flygte.

Da Peter tiltræder en specialenhed, som skal beskytte et regiments hovedkvarter, og i samarbejde med en ligesindet – og russiske snigskytter – iværksætter han en dristig plan, der har til formål at slå højtstående tyske officerer ihjel.

Samarbejdet med russerne får store konsekvenser for Peter, men de fører også til gensyn med gamle og nye venner, inden Peter atter engang tvinges på flugt efter svar.

Uddrag fra bogen;
“I sommeren 1942 havde verdenskrigen raset i knap tre år. Hovedparten af det europæiske fastland var under tysk besættelse, men i Sovjetunionen gjorde Den Røde Hær fanatisk modstand mod den nazistiske krigsmaskine, og det lykkedes russerne at stoppe tyskernes fremmarch foran millionbyerne Moskva og Leningrad. Da besluttede Hitler at angribe i syd. To formidable tyske hærstyrker trængte frem, den ene mod de rige oliekilder i Baku i Kau ka sus, den anden mod floden Volga, der adskiller Europa fra Asien. På Volgas bred lå en by, hvor verdenskrigen skulle blive afgjort. Dens navn var Stalingrad.”

LÆS OGSÅ:  Trump-fan bag kommende dansk familiefilm

Tidligere udkommet i serien: Vejen til Warszawa, Kobberslottet, Gaden uden navn

OM BOGEN:

Vejl. pris 249,95
Kategori: Historisk spændingsroman
Udgivelsesdato: 4. januar 2021
Sider: 300
ISBN: 9788771917895

OM FORFATTERNE:

LOTTE & SØREN HAMMER er et dansk søskendepar, som siden 2010 har været fuldtidsforfattere. De har sammen udgivet 14 romaner. Deres romaner er udkommet i 22 lande, og filmrettighederner er solgt.