Ceren fra Risskov er nyt designtalent: Fremviser bæredygtig mode i din stue

Den unge aarhusianer Ceren Elif Farzin er et lovende bud på fremtidens designtalenter. Gennem en ny AR-app fremviser hun sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem.

Det plejer at være modeugen i København, der danner rammen om nyuddannede designeres fremvisning af deres designs. Men i år bliver det anderledes.v

Under titlen SUSTAIN:AR inviterer dimittender fra VIA Design og Business til virtuel fremvisning af deres bud på fremtidens bæredygtige mode. Det hele foregår gennem en specialudviklet app, der benytter augmented reality til at fremvise de enkelte designs – og gennem appen kan man således se modellerne stå foran sig i sin egen stue, hvor man kan nærstudere tøjet 360 grader rundt.

Blandt de unge talenter er Ceren Elif Farzin fra Aarhus. Inspirationen til hendes design er funktionalitet i produktet, og hvordan et enkelt produkt kan opfylde flere æstetiske og fysiske behov.

“Udgangspunktet for mit design har været, at det skal være multifunktionelt. Jeg har kigget meget på interaktionen mellem produkt og forbruger og haft fokus på, at tøjet skal kunne ændres og justeres i form og facon, og på den måde kunne tilpasse sig løbende efter behov,” fortæller den unge designer.

Coronasikret fremvisning

Ceren Elif Farzins design kan ses gennem appen SUSTAIN:AR, som er frit tilgængelig for alle. Hos VIA Design og Business glæder man sig til at afprøve den nye teknologi.

LÆS OGSÅ:  Under halvdelen af danskerne har installeret Smittestop-appen

”Vi har en lang tradition for at fremvise årets mest talentfulde designere til et stort modeshow. Sidste år afprøvede vi både virtual reality og augmented reality til at promovere designerne, og det var en stor succes. Derfor har vi besluttet at tage den skridtet videre i år og få specialudviklet en app, så vi kan coronasikre fashion eventen ved at flytte den hjem til tilskuerne,” fortæller Susanne Gram Thrane, der er lektor på VIA Design og Business. Hun fortsætter:

”Det vores opgave som uddannelsesinstitution at klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig branche, og derfor er temaet i år bæredygtighed – og jeg er virkelig imponeret over diversiteten i de koncepter, vores dimittender arbejder med.”

Appen SUSTAIN:AR kan hentes i Appstore til iOS fra den 28. januar 2021.