Cyklist ramt i højresving

Cyklist ramt i højresving – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.59 mandag skete et uheld i forbindelse med at en personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Jystrup Midstsj., skulle svinge til højre i krydset. Kvinden kørte ad Ringstedgade mod øst, hvor hun overhalede en cyklist på cykelstien.

Bilisten havde holdt for rødt lys i krydset, og da der blev grønt påbegyndte hun sit højresving, men fejlbedømte afstanden til cyklisten, en 45-årig mand fra Roskilde, der kom kørende bagfra og skulle lige ud i krydset. Da bilen svingende kørte cyklisten ind i siden på bilen, så han faldt af cyklen og slog hovedet.

Artiklen fortsætter under videoen…

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev behandlet og kørt videre på sygehuset. Den 42-årige kvindelige bilist, der havde sine børn med i bilen var chokeret efter uheldet, men ingen i bilen kom til skade. Den 45-årig, som ikke anvendte cykelhjelm, fik på sygehuset konstateret et hovedtraume som følge af faldet.

Han er fortsat indlagt, men hans tilstand er stabil. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne i uheldet herunder vigepligtsforseelsen.

Kommentarer