Cyklist ramt i højresving

Cyklist ramt i højresving – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.59 mandag skete et uheld i forbindelse med at en personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Jystrup Midstsj., skulle svinge til højre i krydset. Kvinden kørte ad Ringstedgade mod øst, hvor hun overhalede en cyklist på cykelstien.

Bilisten havde holdt for rødt lys i krydset, og da der blev grønt påbegyndte hun sit højresving, men fejlbedømte afstanden til cyklisten, en 45-årig mand fra Roskilde, der kom kørende bagfra og skulle lige ud i krydset. Da bilen svingende kørte cyklisten ind i siden på bilen, så han faldt af cyklen og slog hovedet.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev behandlet og kørt videre på sygehuset. Den 42-årige kvindelige bilist, der havde sine børn med i bilen var chokeret efter uheldet, men ingen i bilen kom til skade. Den 45-årig, som ikke anvendte cykelhjelm, fik på sygehuset konstateret et hovedtraume som følge af faldet.

Han er fortsat indlagt, men hans tilstand er stabil. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne i uheldet herunder vigepligtsforseelsen.

Kommentarer