Dansk Mode & Textil uddeler ny pris til to mode-kometer

As Øland, Anne Louise Faurholt fra Résumé, Cecilie Bahnsen, Kasper Staalsø fra Boozt og Jesper Bjerregaard, SPYFoto: DM&T / Dennis Morton

Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil hædrede i dag det unge brand Résumé og den talentfulde designer Cecilie Bahnsen. Begge modtager Next Level Award, en ny modepris som skal hjælpe modebranchens vækstlag til næste niveau.

En lang række af mode- og tekstilbranchens ledere var i dag samlet til Dansk Mode & Textil TOPMØDE 2018 på Terminalerne i Københavns Nordhavn. Et af punkterne på branchedagens omfattende dagsorden var uddelingen af den første udgave af DM&T Next Level Award. Next Level Award er en pris, der tildeles et ungt modebrand eller en designer, som ligger i vækstlaget mellem de helt nye talenter og de etablerede aktører, og som har formået at skabe national og international interesse, som ikke alene kommer brandet eller designeren, men hele den danske modebranche, til gode.

Prisen går i år til Résumé og Cecilie Bahnsen, men egentlig var det slet ikke meningen, at der skulle have været to vindere.

”Oprindeligt skulle der kun have været en modtager af prisen, men vi havde to meget talentfulde og vidt forskellige navne på blokken, og derfor valgte vi at uddele to priser,” siger As Øland, kreativ chef i Dansk Mode & Textil. Om vinderne siger hun:

”Résumé er et af de meste ambitiøse brands på den danske modescene. De har et fantastisk drive, ligesom de på flotteste vis kombinerer det kreative og kommercielle med både dansk og international appel. Noget som deres debutshow under Copenhagen Fashion Week i august understregede. Cecilie Bahnsen har et unikt designmæssigt udtryk og har formået at få hul igennem til nogle af de mest anerkendte retailere på verdensplan. Hun formår virkelig at tiltrække stor international interesse til dansk mode. Tilsammen viser Cecilie Bahnsen og Résumé hvor bredt dansk mode favner, og hvor stort et potentiale vækstlaget rummer.”

Netop det potentiale, vil Dansk Mode & Textil gerne hjælpe med at forløse, og derfor har det været vigtigt at prisen bidrager til at udvikle vindernes forretning.

”Vi har set, at der er et stærkt og forskelligartet vækstlag i den danske modebranche. Men vi ved af erfaring, at det kan være vanskeligt for virksomhederne i det lag at tage skridtet op og udvikle forretningen. Med Next Level Award indstifter vi en pris, der hylder dette vækstlag men som samtidig kan være med til at løfte vinderne op på næste niveau. Derfor har vi også sammensat en præmiepakke, der aktivt understøtter vinderne, og vi er meget glade for at se, at så mange brancherelevante sponsorer har ønsket at støtte op” siger Simon Hansen, presse- og kommunikationschef i Dansk Mode & Textil. Sammen med As Øland uddelte han Next Level Award tidligere i dag.

På scenen modtog partner og Head of Design & Production, Anne Louise Faurholt, prisen på vegne af Résumé, som hun i 2016 grundlagde sammen med sin søster Emma Lohmann. Cecilie Bahnsen, som driver brandet i eget navn, modtog selv prisen og publikums hyldest.

Vinderne er udvalgt af en jury, som alle har en forskelligartet relation til modebranchen, og som derfor har kunnet anskue vinderne fra vidt forskellige vinkler. Juryen består af:

  • Pernille Teisbæk, Creative Director & Partner, Social Zoo
  • Kristian W. Andersen, Fashion and Design Director, CIFF
  • Jesper Bjerregaard, Grundlægger & adm. direktør, SPY
  • Morten Gade Steinmetz, partner, Deloitte
  • Kasper Staalsø, Strategy & Brand Director, Boozt.com
  • Dansk Mode & Textils As Øland og Simon Hansen

Résumé modtager: En ordre på min. 200.000 kr. fra Boozt.com, tre års licens til produktstyringssystemet Delogue, et års revision fra Deloitte, en messestand designet og indrettet af Bandage, gratis deltagelse på CIFF i København og Paris samt et års gratis medlemskab af Dansk Mode & Textil.

Cecilie Bahnsen modtager: kr. 25.000 fra InWear, kr. 25.000 fra Dansk Mode & Textil, et komplet branchesystem fra SPY, en komplet webshop-løsning fra 8Kilo, gratis deltagelse på CIFF i København og Paris samt et års gratis medlemskab af Dansk Mode & Textil.

TOPMØDE 2018, hvor prisen blev uddelt, bød ud over prisoverrækkelsen på en lang række talere fra ind- og udland. Blandt talerne var statsminister Lars Løkke Rasmussen, Alice McInerney fra Kinas største retailer JD.com og Hermann Haraldsson fra Boozt.

Kommentarer