Dansk virksomhed leverer skibsisolering til Putins krigsflåde

Danske Rockwool har systematisk og helt bevidst forsynet den aktive russiske flåde, der består af 297 krigsskibe, ubåde og andre militære fartøjer, med hundredtusindvis af kvadratmeter skibsisolering, der er anvendt i nogle af de mest avancerede fartøjer i den russiske flåde, skriver Ekstra Bladet og Danwatch.

”I alt findes der dokumentation for, at der siden Ruslands ulovlige annektering af Krim i 2014 er solgt Rockwool-skibsisolering mindst 52 gange til i alt 31 forskellige fartøjer i Putins flåde. Herunder blandt andet to destroyere, to ubåde der kan udstyres med atomvåben, to landgangsskibe, tre fregatter, seks minestrygere og fem efterretningsskibe – altså krigs- og spionskibe i den helt tunge ende af det russiske flådearsenal. Flere af skibene har siden spillet en rolle i den nuværende krig i Ukraine.

Rockwool ønsker ikke at kommentere på, hvorfor virksomheden i Rusland fortsat samarbejder med virksomheden MKS, der leverer Rockwool-produkter til den russiske flåde. De ønsker heller ikke at svare på spørgsmål om, hvorvidt koncernen stiller særlige krav til deres distributører i Rusland i forhold til slutbrugen for deres produkter”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)