Det danske egotrip koster menneskeliv

En række lande, der har fået bugt med coronavirussen, har anvendt strategier og værktøjer, som Danmark vendte ryggen fra start.

I grove træk flugter de succesfulde landes strategi med de anbefalinger, WHO har udsendt: Hurtigt beredskab, screening, test, isolation af syge, smittedes kontakter i karantæne, afbryd smittekæder, f.eks. ved at lukke skoler og forbyde forsamlinger.

Danmark har grebet den aktuelle virus anderledes an. Når det gælder de afgørende indsatser om at opspore og inddæmme smittede, opgav Danmark på forhånd.

Vi har ikke testet bredt. Vi forfølger ikke smittekæder effektivt. Faktisk aner vi ikke, hvor mange der har haft virussen – eller hvem.

Den slingrende og passive danske tilgang til at opspore, inddæmme og isolere smittede rejser spørgsmålet om, hvorvidt de danske myndigheder har grebet håndteringen af coronavirussen forkert an.

(Kilde: Berlingske)

24NYT: Danmark er hjemland for et navlepillende og snæversynede folkefærd, som ikke kan forestille sig, at man kan lære noget af andre. Hjemland for dem, der er fikserede på, at vi er foregangsland. At andre skal følge os. Og ikke omvendt.

Vi tåler ingen kritik af vores unikke land og har en sjælden evne til at mene, at verden drejer sig om os. Vi er de bedste, og vi skal lære alle andre lande at gøre som vi.

Sundhedsstyrelsen har derfor fejet anbefalingerne fra såvel WHO som førende internationale eksperter af bordet, og Klods Hans-typerne i regeringen har valgt at følge styrelsen blindt.

Det danske egotrip ville være morsomt, hvis det ikke havde tragiske konsekvenser for rigtig mange mennesker.