Det er beskæmmende

Det er beskæmmende at opleve, hvordan antisemitismen igen stikker sit grimme ansigt frem”, sagde dronning Margrethe i sin nytårstale.

Den royale omsorg var dog ikke andet end tom retorik, fordi den beskæmmende virkelighed er, at danske jøder har fremtiden bag sig.

For det er beskæmmende at opleve, at danske politikere bruger anti-israelsk og pro-palæstinensisk retorik som et skalkeskjul for den klassiske antisemitisme, som gør danske jøder til legitime mål for muslimske antisemitter og bidrager til et klima, hvor antisemitisme og jødehad blomstrer.

Det er beskæmmende at opleve, hvordan danske medier kynisk manipulerer med historiske fakta og dækker udviklingen i Mellemøsten på en måde, så det demokratiske Israel fremstår som skurk og aggressor, og Hamas som den uskyldige part, som blot forsvarer sig.

Det er beskæmmende at opleve, hvordan de etablerede medier fordrejer fakta for at stille kongehuset i et positivt lys. ”Da København blev ramt af terrorangrebet i februar 2015, da Omar el-Hussein skød filminstruktøren Finn Nørgaard på Østerbro og senere dræbte den danske jøde Dan Uzan, som stod vagt foran synagogen i Krystalgade, reagerede Dronningen meget kraftigt”, skriver Thomas Larsen i Berlingske.

Sandheden er, at den jødiske menighed var dybt skuffet over kongehusets optræden. Mens alle mulige politikere fra ind-og udland og mange almindelige danskere mødte op ved synagogen og besøgte den jødiske menighed for at udtrykke sympati og solidaritet, så var det et besynderligt fravær fra kongehusets side. Menigheden hørte ikke et ord fra kongehuset, der nøjedes med at udsende en pressemeddelelse. Efterfølgende inviterede menigheden kronprins Frederik til en mindehøjtidelighed i synagogen for Dan Uzan, men Kronprinsen havde ikke tid.

Det er smertefuldt for dronning Margrethe at se, at jøderne er kommet under pres som følge af stigende muslimsk indvandring”, skriver Thomas Larsen.

Ikke et ord om, at det er danske politikere, der har skabt miseren, idet de gennem de sidste 30 år har importeret og fortsat importerer muslimske antisemitter fra Mellemøsten og Afrika.

Ikke et ord om, at det er danske politikere, der er skyld i, at danske jøder forfølges og chikaneres af muslimske antisemitter, at Carolineskolen udsættes for bombetrusler, og at man skal sluses ind gennem skudsikre døre foran kampklædte soldater i synagogen i Krystalgade.

Det er beskæmmende, at det officielle Danmark støtter de antisemitiske kræfter i FN, der ønsker Israel fjernet fra verdenskortet. Dansk stemmeafgivning i det muslimsk dominerede FN de sidste 10 år viser, at Danmark har stemt for 140 ud af 190 antiisraelske FN-resolutioner, der tjener arabiske interesser. Danmark stemmer for ca. 15 ud af 20 fordømmende resolutioner mod Israel, der hvert år vedtages i EU. Mette Frederiksens regering har valgt at fortsætte den diskriminatoriske danske praksis mod Israel.

Det er beskæmmende, at Danmark betaler millioner af kroner til det korrupte palæstinensiske styre velvidende om, at pengene bliver brugt til at føre krig mod Israel. I 2017 har Danmark således bevilget 450 mio. kr. til palæstinensiske organisationer. Pengene går dels til korrupte palæstinensiske politikere, og dels til tunneller og raketter, der rammer civilbefolkningen i Israel.

Det er beskæmmende at opleve, at den jødiske menighed i København bliver stadig mindre, for flere og flere unge jøder tager til Israel og vender aldrig tilbage. Det er en udvikling, der er i gang i al ubemærkethed. Det lille fredelige jødiske mindretal, som gennem årtier har leveret et bemærkelsesværdigt bidrag til det danske samfund, er på vej væk.

Om 50 år er der ingen jøder tilbage i Danmark. Det er beskæmmende.

André Rossmann