Det Kongelige Teaters mobile børneunivers ruller ud i Danmark

I efteråret får flere danske byer besøg af et nyt, interaktivt børneunivers, hvor familier og børn kan lege med scenekunsten.

Det Kongelige teater har fyldt tre store containere med teatermagi, ægte kostumer og interaktive aktiviteter. I løbet af efteråret ruller dette mobile oplevelsesunivers ud og spreder teaterglæde i kommuner på tværs af landet. Vi kalder det Postyrium.

I Det Kongelige Teaters Postyrium kan børn, deres forældre, skolelærere og pædagoger gratis træde ind i en eventyrlig verden. Det er ikke en udstilling, men en oplevelse. Man kan klæde sig ud i farvestrålende kostumer og optræde på en rigtig scene, danse Tik Tok med balletbørn foran et stort spejl som til rigtig ballettræning, lytte sig ind på forskellige instrumenter fra en orkestergrav og opleve operaens forskellige stemmer. Det Kongelige Teaters Postyrium henvender sig til børn i alderen 4-12 år.

“Vi vil gerne invitere flere børn indenfor i den klassiske scenekunst. I vores mobile univers Postyrium, giver vi fantasien og legen luft under vingerne, og håber børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser,” siger Dorthe Paulli Udviklingsdirektør i Det Kongelige Teater.

Postyrium møder børnene og deres voksne hvor de er. Det Kongelige Teater ser frem til at indgå samarbejder med skoler, kulturfestivaler, musikskoler og andre interessenter i lokalområdet for at sikre, at et besøg også bakker om lokale initiativer og aktiviteter. Postyrium kan opleves af nysgerrige familier og børn, når det tager på turné dette efterår.

LÆS OGSÅ:  15 elever på hospitalet efter at have drukket kølervæske

Turnéplan:

28. september – 2. oktober: Nykøbing Falster
5. oktober – 10.oktober: Nyborg
15. oktober – 23. oktober: København
26. oktober – 29. oktober: Skive

Se https://kglteater.dk/postyrium for flere detaljer

Postyrium er en del af Det Kongelige Teaters ambitiøse børnestrategi, der skal sikre, at mange flere børn fra forskellige miljøer, uanset børnenes baggrund, får adgang til klassisk musik og scenekunst.