Det skal du have styr på som ny bilejer

Den store dag er endelig kommet. Ikke mere slæb af indkøbsposer på cyklen. Eller tvivl om hvordan du kommer hjem fra svigermor og svigerfar. Du skal være bilejer. Sikke en fantastisk følelse. Men der er også meget, der skal holdes styr på, når man nu har fået en bil. Har du for eksempel fundet en billig bilforsikring, så du er dækket ind, hvis uheldet sker? Og har du lagt budget, så det hele kan køre rundt? Få råd til hvad du skal have styr på her.

Læg budget over udgifter

Har du fået overblik over, hvilke udgifter der er forbundet med et bilkøb? Her bliver du præsenteret for nogle af de væsentligste poster, du skal have regnet med i budgettet ved køb af bil:

  • Bilforsikring
  • Vægtafgift
  • Benzin/Diesel
  • Vedligeholdelse
  • Service

Bilforsikring er mere vigtigt, end du måske tror. Sørg for at du er forsikret, hvis du mister dine nøgler, og forsikre dine dæk, sikre dig at du er dækket ind ved fejltankning, eller hvis der sker en anden skade. Dette er altså en god investering, som gør dig tryg, når du sætter dig til rette i sædet.

Benzin prisen afhænger af dit kørselsbehov

Et af de store spørgsmål ved køb af bil er, hvor meget du skal betale for at køre i den; altså benzin eller diesel. Denne udgift afhænger særligt af, hvor meget du kører i bilen. Men det handler også om, hvor langt din bil kan køre på literen. Jo mere jo bedre. Særligt mindre biler kan køre langt på literen, da motoren ikke kræver ligeså meget brændstof for at trække den fremad. Derfor kan det være værd at kigge ind i, når du skal købe bil. Det kan spare dig for mange penge.

Derudover handler det også om prisniveauet for benzin og diesel, som kan være svært at spå om. Nogle har en idé om, at det er bedst at tanke sent om aftenen, men andre mener, at det er billigst om morgenen. I hvert fald bør du sætte nok penge af til det. Uden brændstof kommer bilen ikke frem.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)