Dom i sag om muldyr

En 20-årig mand fra Sorø blev i går dømt ved Retten i Roskilde dømt for at have ageret som såkaldt muldyr i en sag om en kvinde, der blev snydt for 120.000 kroner.

Den 70-årige kvinde fra Esbjerg blev ringet op af en mand, der gav sig ud for at være fra Telestyrelsen. Han påstod, at hendes nøglekort var blevet kopieret, og det lykkedes på den måde manden at franarre kvinden hendes personlige koder og derefter overføre 120.000 kroner fra hendes konti.

Umiddelbart efter blev 15.000 kroner af pengene overført til den nu 20-årige mands bankkonto og derefter hævet i hhv. en pengeautomat og et supermarked i Ringsted.

Manden, der var ustraffet, blev af retten straffet med 20 dages betinget fængsel. Sagen mod en formodede medgerningsmand kommer først for retten senere.

– Det er en ualmindelig grov måde at udnytte andres menneskers tillid på. Men sagen viser også, at man ikke skal stille sin konto til rådighed for kammerater og andre, som pludseligt har behov for at overføre nogle penge. I det her tilfælde har vi – og retten – vurderet, at den unge mand måtte have indset, at pengene stammede fra kriminalitet, siger anklager Sophia Luxford fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 20-årige valgte at tænke over, om dommen skal ankes.