Er din bolig alene hjemme i sommerferien

Gør indbrudstyvens sommerliv surt, svært og træls, opfordrer Politiet.

Sommer, fri og ferietid er højtid for tyve, som elsker øde boligkvarterer, hjem uden beboere eller åbne vinduer og døre.

Meget frister en tyv, men han prøver at undgå at blive set, og han stikker af, hvis nogen fatter mistanke til ham – og det kan du bruge til at skræmme ham væk:

”Opmærksomme naboer og nabolag, som arbejder sammen og holder øje med hinandens ting, får en tyv på flugt. Aftal med din nabo at I hjælper hinanden, hvis den enes bolig er alene hjemme i ferien,” siger politikommissær Anja Høpfner, Københavns Vestegns Politi.

Reagér på det unormale

Københavns Vestegns Politi kører altid ud til indbrud i private boliger, og er det igangværende, sker det med udrykning. Er indbruddet overstået, kommer politiet så hurtigt som muligt.

En særlig indbrudsgruppe arbejder for at sætte tyve bag lås og slå, og politikommissæren opfordrer borgerne til at ringe til politiet straks, man ser noget, som skiller sig fra det normale billede i kvarteret:

”Ser du mistænkelige biler eller personer, som lusker søgende rundt eller ikke plejer at være i området – så ring hurtigt til os,” siger Anja Høpfner.

Ring enten til politiets servicenummer 114 eller hvis det er akut via Alarm 1-1-2.

Tjek din bolig

Giv dit hjem et kritisk eftersyn set med en indbrudstyvs øjne – ’bryd’ fx ind hos dig selv:

LÆS OGSÅ:  Politibetjente på skadestuen – kørte ind i elmast

”Er dine døre og vinduer godt låst og lukket? Kan en tyv arbejde i skjul? Ligger dine værdier synligt fremme og frister? Find de svage punkter – og gør det surt, svært og træls for tyven,” siger politikommissær Anja Høpfner.