Farvel! Rumænske storkriminelle udvist

En mand og en kvinde stod som de sidste af en gruppe på seks rumænere ved retten i Esbjerg i dag dømt for deres del, nemlig omkring 100 forhold og for at have bedraget for omkring 450.000 kr., samt yderligere ca. 50 forhold for mandens vedkommende. 

En enig domsmandsret fandt dem skyldige i samtlige forhold og idømte dem henholdsvis 2 år og 1 år og 9 måneders fængsel, ligesom de blev udvist af Danmark for bestandigt.

De seks rumænere blev anholdt den 24. november 2017. Rumænerne havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, havde lejet biler og arbejdede ifølge tiltalen i to hold. De aflurede i forretninger ældre menneskers pinkoder til betalingskort. Så fulgte de efter dem og afledte deres opmærksomhed ved at sprøjte ketchup på dem eller spørge efter en bold i haven på deres bopæl. Den opståede forvirring brugte de til at stjæle kortene og foretage hævninger eller køb på dem.

Efter anholdelsen er det Udlændingekontrolafdelingen(UKA Vest) i Padborg, der har stået for den omfattende efterforskning i sagen. Via solidt politiarbejde rullede efterforskerne de mange sager op bag fra ved at finde ud af, hvor rumænerne havde opholdt sig hvornår og hvilke bedragerier, de så var ansvarlige for.

Det viste sig, at rumænerne havde gennemført afluringer og tyverier over en stor del af Jylland, ligesom de anvendte kortene i Hobro, Mariager, Randers, Spentrup, Brabrand, Viby, Århus, Grenå, Hjørring, Terndrup, Brønderslev, Aalborg, Galten, Silkeborg, Hadsund, Kolding, Esbjerg, Varde, Oksbøl, Ølgod, Ansager, Bramming, Grindsted, Herning, Fredericia, Vejle, Horsens, Vejen m.fl.

LÆS OGSÅ:  54-årig anholdt for blufærdighedskrænkelser over for børn

Der faldt den 23. maj i år ved retten i Esbjerg dom over de første tre rumænere, to mænd og en kvinde, i ca. 50 forhold: 1 år og 2 måneders fængsel samt indrejseforbud i 12 år. De havde bedraget for omkring 150.000 kr.

Den 28. juni tilstod endnu en af rumænerne i retten og blev idømt 1 år og 9 måneders fængsel samt udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende i 12 år for ca. 100 forhold med et udbytte på ca. 450.000 kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)