Første dom efter ny ‘respektpakke’: Ni måneders fængsel for stenkast mod politiet

I dag faldt der dom i den første sag, der udspringer af demonstrationen den 1. marts 2017 til markeringen af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset, og hvor politiet blev angrebet med enorme mængder kasteskyts.

En 23-årig mand skal ni måneder i fængsel for i to tilfælde at have kastet sten mod politiet. Den 23-årige var maskeret under forløbet.

Den 23-årige erkendte at have kastet to sten, men det var alene rettet mod politiets køretøjer og ikke betjente.

Dagens dom kommer efter en vedvarende og intens efterforskning, hvor det lykkedes politiet at finde frem til en del af de urostiftere, der i større eller mindre omfang deltog i angrebene på politiet, heriblandt den 23-årige der fik dom i dag.

Et centralt spørgsmål under sagen var, hvordan respektpakken ville få indflydelse på straffen. Ifølge respektpakken kan der lægges en tredjedel oveni straffen, hvis man overfalder betjente på steder, hvor der i forvejen foregår grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Den 23-årige har efter samråd med sin forsvarer udbedt sig betænkningtid i forhold til eventuel anke. Anklagemyndigheden også vurdere, om sagen skal ankes til landsretten med henblik på at straffen eventuelt kan blive skærpet.

Der er pt. rejst tiltale mod 7 personer, men der forventes mange flere sager.

Den næste sag er berammet til fredag den 4. august 2017.

Del gerne artiklen på FacebookShare on FacebookTweet about this on Twitter
     

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Kan du lide vinklingerne på 24NYT? Få avisen leveret gratis på mail

Del gerne artiklen på Facebook:

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb