HONNINGDUGGEN – Nyt band debuterer med nykomponerede sange til ukendte digte af N.F.S. Grundtvig

Honningduggen er sangeren Uffe Jonas, violinisten Karen Johanne Pedersen & cellisten Kirstine Elise Pedersen.

De spiller nykomponerede sange til digte af N.F.S. Grundtvig. Det er sange fra Grundtvigs bagkatalog, som kun de færreste kender, fordi de aldrig har været sunget før. Musikken er en rejse ind i hjertet af Grundtvigs liv, visioner og kærlighedsliv.

Tvillingerne Karen Johanne Pedersen og Kirstine Elise Pedersen er begge uddannede solister fra Det Kgl. Musikkonservatorium og hører til i eliten af dansk musikliv. De indgår i en lang række musikalske konstellationer. Nu altså også i Honningduggen.

Uffe Jonas, som står bag sangene, fortæller om de små og store kærlighedsmøder, og om synerne bag sangene, som gruppen i fællesskab har arrangeret.

Gennem digtene toner der helt nye sider af Grundtvig frem. Det er nye fortællinger, med nye synsvinkler, i et forfriskende nyt tonesprog. Uffe er ud over sangskriver også Grundtvigforsker og forfatter til den anmelderroste bog Solen ved Midnat: Grundtvigs Sang til Kosmos.

Honningduggen har taget sit navn fra titlen på et ungdomsdigt af Grundtvig fra 1808. Digtet er en sær blanding ungdommelig forelskelse, himmelsk lysfølsomhed og hedensk naturdrift, det formelig driver af frugtbarhed, sødmefulde safter og sugende vækster, og er et af de mest erotiske og sværmerisk naturforelskede overhovedet fra Grundtvigs hånd.

Det handler om den søde dug, som man i ældre tider antog måtte være regnet ned fra himlen for at lande sammen med den almindelige dug på bladene og under buske og træer, hvor den søde saft giver næring til blomster og bier og alt, hvad der lever og rør sig. ?
“Duggen, der for planterne er en sådan styrkende, vederkvægende, oplivende og underfuld dråbe, har ligesålidt hjemme på jorden, som den åndelige dug, der læsker og kvæger og styrker de levende”, som Grundtvig selv forklarer det.

LÆS OGSÅ:  Ultra sjælden whisky på danske hænder

Debutkoncerter i nedlagt museumsbygning

Det nye ensemble debuterer på det gamle, nu nedlagte Stevns Museum d. 24. og 25. august. Dernæst følger koncerter over hele landet. Det gamle museum viser sig at have en aldeles fremragende akustik.

Hjemmeside: https://www.facebook.com/groups/971019773338291

Billetter: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM4627?