Hvor meget koster det at holde et bryllup?

Da en bryllupsdag er en af de vigtigste dage i vores liv har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt, hvor mange penge du skal bruge for at holde din drømmefest.

Ifølge statistikker præsenteret ved WalletForm er gennemsnitsprisen for et bryllup i Danmark 140.000 kr. Tallet virker højt, men det omfatter mange forskellige udgifter, fra kjole til bryllupsrejse og mad.

De generelle gebyrer

Det er ligegyldigt, om du planlægger et stort eller et lille bryllup, der er omkostninger, som du ikke kan fjerne, og det er omkostningerne ved at blive lovligt gift. Denne udgift dækker en reserveret vielse booket på en hverdag og bekendtgørelsen om ægteskab.

Top 3 udgifter

De tre mest almindelige og normalt en af de største udgifter er: stedet hvor vielsen skal foregå, kjolen og maden. I gennemsnit vil en brud bruge 8.000 kr på sin brudekjole.

Den næst vigtigste ting for en brud efter kjolen er stedet, hvor brylluppet skal holdes.

Normalt er de bedste bryllupssteder reserveret gennem hele forårssæsonen, da mange foretrækker at gifte sig, når vejret er varmt. I gennemsnit koster det 20.000 DKK at booke et sted til et bryllup. Hvis du ønsker at blive gift i en kirke, så er priserne sandsynligvis meget højere.

At sørge for mad og drikke til dine gæster er ofte en af de dyreste dele af et bryllup. Disse omkostninger varierer imidlertid naturligvis ud fra antallet af gæster, der deltager. Naturligvis vil et lille bryllup i form af mad og drikke koste mindre end et stort.

LÆS OGSÅ:  Danmark underskriver fælles europæisk blockchain-erklæring

Andre omkostninger

Ovenstående omkostninger dækker kun bryllupsgrundlaget. Der er en række andre omkostninger, som du skal overveje, når det kommer til dit bryllup, såsom invitationer, bordindretninger, fotografer, blomsterarrangementer, brudepige kjoler, brudgoms jakkesæt og alle andre små tilsætninger kan hurtigt rende op, når du arrangerer en bryllup.

Lav et budget

At lave et budget hjælper normalt med at finde ud af, hvor pengene kan spares på brylluppet, men kun 52% af parrene har lavet et budget til deres bryllup.