Hvornår kan en kronebehandling betale sig?

Der kan være flere grunde til, at du har gjort dig tanker om at få udført en kronebehandling. Der er nemlig flere tilfælde, hvor den rette løsning er en tandkrone.

I og med, at der kan være flere grunde til, at man vælger at få en sådan behandling, er det ikke alle, der ved, hvorvidt det er den rette beslutning for deres vedkommende.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er det rette for dig, bør du læse med herunder. Her kan du nemlig læse mere om, hvornår det kan betale sig at få udført en kronebehandling.

Hvornår er en kronebehandling nødvendig?

Man kan få lavet en tandkrone af flere årsager, da den har til formål at redde og bevare en tand i tilfælde af, at den er knækket, har infraktioner (revner) eller er blevet svag og skrøbelig. Det kan den f.eks. være blevet som følge af en rodbehandling.

I sådanne tilfælde vælger man at forsyne den skadede tand med en individuelt fremstillet tandkrone. Den bliver udformet på en sådan vis, at den kan omslutte tanden

Det betyder naturligvis, at den vil være med til at styrke den pågældende tand. Det handler ikke blot om, at din tand får det udseende, du gerne ser, at den skal have, men også om, at den får genoprettet sin bidfunktion.

Derfor skal du vælge en tandkrone

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange gode grunde til at vælge en tandkrone. I bund og grund er det nemlig med til at sikre, at du kan bibeholde din livskvalitet.

Når du får lavet en tandkrone, er du nemlig sikker på, at du kan tygge normalt, ligesom du er sikret, at du ikke ender med at få hygiejneproblemer i mund og tandkød.

Ydermere er tandkronen naturligvis også med til at sikre, at du får et tandsæt og et smil, der ser naturligt og pænt ud. Selvom de andre aspekter bestemt er vigtige, er det faktisk ofte af udseendemæssige årsager, at folk får lavet en tandkrone.

Hvad koster en tandkrone?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad det vil koste at få lavet en tandkrone. Det er nemlig noget, der er forskelligt fra tandlæge til tandlæge, da de selv kan fastsætte prisen.

Du kan dog forvente, at det vil koste dig i omegnen af 4.000 kr. at få lavet en tandkrone. En god idé er at indhente tilbud fra flere forskellige tandlæger.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)