IGEN! Politiet lader voldsmænd vinde: Fjerner fredelige demonstranter i stedet for voldsmænd!

Endnu en gang kapitulerer dansk politi over for voldelige ballademagere, som dermed lykkes med at sabotere en fredelig anmeldt demonstration.

Som 24NYT tidligere på dagen har vist og skrevet om, så blev partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, i dag overfaldet med bl.a. spytklat i ansigtet og slag med en mobiltelefon, da partiet i eftermiddag demonstrerede ved Åbyhøj Torv.

Demonstrationen var egentlig planlagt til at finde sted på en anden lokation, men politiet nægtede at lade partiet demonstrere på det pågældende sted af frygt for uroligheder.

Rasmus Paludan oplyser til 24NYT, at politiet har truet med at anholde ham, såfremt han ville trodse forbudet.

Politiet gør intet

Desværre kunne folk via live-video ved selvsyn konstatere, at politiet på Åbyhøj Torv var særdeles passive og i praksis ikke ydede de demonstrerende politikere den beskyttelse, som Grundloven ellers garanterer dem.

Demonstrationen endte med at blive opløst af det, som Østjyllands Politi kalder for “sikkerhedsmæssige årsager”.

Politiet har i den forbindelse netop meddelt følgende:

“Østjyllands Politi blev søndag eftermiddag nødt til af sikkerhedsmæssige årsager at eskortere Rasmus Paludan og to andre demonstranter væk fra en demonstration på Åbyhøj Torv. Det skete, da der opstod uroligheder og flere personer begyndte at kaste med æg og lightere mod demonstranterne.

Det var hovedsagligt en stor gruppe børn og unge mennesker, der var mødt op for at protestere mod de tre demonstranters budskaber. På et tidspunkt udviklede protesterne sig i en voldsommere retning, og til sidst vurderede betjentene på stedet, at de blev nødt til at få demonstranterne væk for, at det ikke skulle udvikle sig til en voldelig konfrontation. 

LÆS OGSÅ:  Indvandring og ytringsfrihed

En person blev anholdt og sigtet for ikke at ville opgive sit navn til politiet, men det kan ikke udelukkes, at flere personer bliver sigtet senere. 

– Det er en lovlig anmeldt demonstration, så demonstranterne var i deres fulde ret til at stå der. Man har også ret til at ytre sin utilfredshed med deres budskaber, men det skal ske på en ordentlig måde, og det var desværre ikke tilfældet i dag. Vores opgave er at skabe tryghed og sikkerhed, og her vurderede vi, at vi af sikkerhedsmæssige årsager blev nødt til at skride ind og få demonstranterne væk, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

Ingen personer kom til skade under demonstrationen.