Indvandrer ville voldtage flere kvinder

Retten i Kolding afsagde i går tirsdag den 8. september dom i en sag, hvor en 32-årig mand blev dømt for to voldtægtsforsøg, for et tilfælde af trusler og for et færdselsuheld.

Den 32-årige mand, der er svensk statsborger, men på gerningstidspunkterne var bosat i Grindsted, nægtede sig skyldig i alle anklager og har nu udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Dømt for fire forhold

Den 32-årige mand blev dømt for et voldtægtsforsøg begået mod en 62-årig kvinde den 1. marts 2020. Voldtægtsforsøget fandt sted, da den 32-årige sad som passager i en bil, som den 62-årige kvinde kørte. Med verbale trusler og ved at tage fat i den 62-årige og begå vold mod hende, mens hun kørte bilen, forsøgte den 32-årige at tvinge sig til andet seksuelt forhold og samleje med kvinden.Bilen endte med at køre galt, da den 62-årige mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Der skete ikke noget med de to personer, og den 32-årige opgav sit voldtægtsforsøg, da der kom vidner til.

’Den 32-årige, der var alkoholpåvirket, påvirkede med sin adfærd direkte kørslen,’ udtaler anklager Susan L Nielsen fra Sydøstjyllands Politi og forklarer: ’Derfor bliver han også dømt for spirituskørsel og for at have forårsaget færdselsuheldet.’

I et andet tilfælde blev den 32-årige dømt for at have planlagt at begå en voldtægt mod en tidligere kollega i perioden fra 7. marts 2019 og til 1. marts 2020. Forsøget mislykkedes, da den 32-årige ikke kunne få adgang til den bygning, hvor han havde planlagt, at voldtægten skulle finde sted.

LÆS OGSÅ:  21-årig amerikansk mand varetægtsfængslet for voldtægtsforsøg

’Der blev fundet en række ting som fx en kniv, en attrappistol, en maske, glidecreme, håndjern m.m. under en ransagning på den 32-åriges daværende bopæl, og ud fra forklaringer i retten medbragte han i et tilfælde tingene med henblik på at begå voldtægten, men blev så forhindret på grund af en låst dør,’ forklarer anklager Susan L. Nielsen.

Den 32-årige blev også dømt for at have truet sin tidligere samlever, en 32-årig kvinde, med en kniv den 27. februar 2020. På deres fælles bopæl truede den 32-årige sin samlever med kniven, samtidig med at han truede med at myrde hende. Der skete ikke noget med den 32-årige kvinde, men truslerne gjorde, at hun frygtede for sit liv.

Samlet dom
For de fire forhold blev den 32-årige idømt 3 års ubetinget fængsel, udvisning af Danmark for bestandig og førerretsfrakendelse i tre år samt konfiskation af de beslaglagte ting, som indgik i den planlagte voldtægt, han blev dømt for.

Det vides ikke om, den dømte har mellemøstlig, afrikansk eller anden etnisk baggrund. “Svenske statsborger” har nemlig i en række andre sager dækket over gerningsmænd, med arabisk-muslimske navne.