Indvandrerpiger dropper uddannelse og bliver gift

I et annoncetillæg til Berlingske glæder forskningschef Henning Christoffersen fra Cepos sig over, at ikke-vestlige indvandrerpiger ligger flot fremme i feltet, når det kommer til uddannelse. Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet har 60 pct. af kvinderne fuldført en uddannelse.

24NYT: De etablerede medier har et kæmpe troværdighedsproblem, fordi de henviser til fakta og tal uden at sætte dem i kontekst og fremlægge relevante perspektiver. Det er velkendt.

Det er dog uklart, hvilken interesse den borgerlige tænketank Cepos har i at markedsføre det glade budskab om ikke-vestlige kvinders uddannelsesmæssige førertrøje uden at nævne, at den uddannelse, kvinderne får, ikke kommer samfundet til gode, fordi kvinderne dropper både uddannelse og arbejde, når de er midt i tyverne.

Eftersom 24NYT’s mission er at levere kontekst og perspektiver, som gør vores læsere klogere, skal vi for god ordens skyld oplyse, at i en artikel med overskriften ”Kvindelige efterkommere dropper uddannelse og arbejde, når de er midt i tyverne”, som Berlingske har bragt den 9. marts 2019, skriver Huda El Kot bl.a., at ”op til 23-årsalderen er mange af de muslimske piger under uddannelse, men derefter stiger antallet, der ikke bidrager aktivt til samfundet, betragteligt, og blandt de 28-årige kvinder er det mere end hver fjerde, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet”.

I samme artikel udtaler integrationsordfører Mads Fuglede (V), at ”mange af dem begynder med at uddanne sig, fordi der er status i det, men så bliver de gift og placeret i et hjem, hvorefter man ikke ser dem på arbejdsmarkedet igen”.

Det er ikke fake news, Cepos formidler, men det er manipulation med virkeligheden, når man udelader afgørende oplysninger.

Kommentarer