Klimatosserne blev snydt så det driver

En stor omstilling af bilismen i Danmark, hvor benzin- og dieselbiler skal ud, og elbiler skal ind, kan Danmark og regeringen ikke lave alene. Det skal også ske på europæisk niveau”, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til Børsen. ”Det kræver selvfølgelig, at ikke blot Danmark går foran, men at vi også får hele det europæiske fællesskab med”, siger han.

24NYT: Vores læsere kan sikkert huske Løkkes og de øvrige politikeres vilde løfter om en million el-biler i Danmark. Det var naturligvis et fupnummer fra start til slut, og en stribe eksperter har også forsøgt at skyde de vilde løfter ned, men uden resultat.

Nu indrømmer den socialdemokratiske transportminister, at Danmark ikke kan lave en omstilling af bilismen alene, og at der er behov for en omstilling på europæisk niveau, hvis el-biler skal ind.

Men det kan Engelbrecht glemme alt om, for resten af EU ikke deler Danmarks besættelse af klimapolitik, som prioriteres lavt i EU, især i Syd- og Østeuropa. Mens 68 pct. af danske vælgere ser klimaspørgsmålet som det vigtigste emne, er det samlede gennemsnit for Sydeuropa 30 pct. og Østeuropa 25 pct.

En koordineret fælles indsats på EU-plan, som Engelbrecht vrøvler om, har derfor meget lange udsigter.

Kommentarer