Kommune advarer: Inden du går ud af huset, så overvej om det er for farligt

Foto: Polisen

Sikkerheden i multikulturelle Malmø er ekstrem dårlig. Derfor har kommunen nu udsendt en vejledning til sine medarbejdere.

“Inden du går ud af en opgang, så kig først ud og vurdér omgivelserne.”

“Undgå at kigge på mobiltelefon, når du går udenfor” og “parker så nær adressen, som du skal besøge, helst på en oplyst parkeringsplads”.

Sådan lyder uddrag af den vejledning, Malmø kommune i Sverige har givet til sine medarbejdere.

Krigszone

Kommunens råd lyder som noget, der hører hjemme i en krigszone. Men det er hverdag i det venstreorienterede multikulturelle Malmø få minutters kørsel fra Danmark.

Det offentlige rum er blevet så farligt, at man ikke længere kan tillade sig at kigge på sin mobiltelefon, mens man bevæger sig rundt, mener kommunen. Farer kan lure bag hvert et hjørne, så man skal være opmærksom på sin omgivelser.

LÆS OGSÅ:  Provinsby: 26 overfaldsvoldtægter på 48 dage

Chefen for Malmø kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning Åsa Ollerstram Lundh forklarer vejledningen til forvaltningens medarbejdere med, at “vi bor i en storby”. Det fortæller Expressen.

Farligt at være udenfor

“Planlæg din rute – kend dit område”, og så skal man lære at se, om der er alternative flugtveje i form af andre ind- og udgange.

I det hele taget er det offentlige rum i Malmø ifølge kommunen nu så farligt, at man helst bare skal være bag lukkede døre.

“Forsøg at minimere tiden fra du parkerer din cykel eller bil, til du går ind til brugeren”, advarer kommunen.

“Hold afstand til personer, som vurderes at være truende eller farlige og øg afstanden til dem, hvis der ikke er andre i nærheden”, lyder endnu et råd.

LÆS OGSÅ:  Italien: En storstilet legalisering af migranter er selvmorderisk

Hvad mener du? Er der håb for Sverige, eller er det for sent at løse problemerne? Hvad mon svenskerne er så bange for? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

OBS: DR har fået Facebook til at lukke 24NYTs side. Derfor kan vi ikke selv dele denne artikel. Vi håber, at læserne selv vil dele den fra egne Facebook-profiler.

Kommentarer