Kommunerne holder hånden over ledige indvandrere

En gruppe af offentligt forsørgede har ikke nydt godt af opsvinget i dansk økonomi. Ifølge en analyse fra Beskæftigelsesministeriet har 8.200 personer været på kontanthjælp uafbrudt i mindst ti år. Kontanthjælp er ellers tænkt som en midlertidig ydelse. Det skriver Børsen.

Mens personer med ikke-vestlig baggrund udgør 10 pct. af befolkningen, har 39 pct. af de folk, der har modtaget kontanthjælp i ti år, en ikke-vestlig baggrund. Beskæftigelsesministeriets analyse tegner et præcist billede af, hvem de 39 pct. er. Det er en kvinde. Vedkommende er mellem 40 og 59 år. Der er størst sandsynlighed for at vedkommende kommer fra enten Irak, Somalia eller Libanon.

Det er en falliterklæring, at mange kommuner ikke har udnyttet de gode tider og fået de her mennesker i arbejde. “, siger Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister (V).

Han vil have kommunerne til at straffe hårdere, når folk ikke tager imod et jobtilbud. “Der er ude i kommunerne en for stor blødsødenhed i forhold til den her gruppe“, siger ministeren.

24NYT: Kommunerne modarbejder det, som er vedtaget på Christiansborg, når det handler om en stram udlændingepolitik. Man kan vedtage alle de love, man vil på Christiansborg. Men hvis de ikke har effektive styringsinstrumenter og klare incitamenter, så har kommunerne mulighed for at ignorere den. Enten ved at lade dem hvile eller ved direkte at sabotere dem.

I henhold til paradigmeskiftet skulle kommunerne med direkte kontakt til flygtningene kun anvise dem en midlertidig bolig. Men i flere af de største kommuner er der endnu ikke sket noget. Andre har ignoreret det. I Aarhus Kommune fortsætter man som hidtil med at anvise permanente boliger til flygtninge.

Der er andre eksempler. F.eks. besluttede politikerne på Christiansborg i 2016, at man skulle trække forældre i sociale ydelser, hvis deres børn ikke kom i skole. Det valgte kun få kommuner at gøre.

Obstruktionen er også udbredt i regionerne, som ikke opkræver penge fra indvandrere, der ifølge en ny lov selv skal betale for tolke. Fire ud af fem regioner modarbejder lovgivningen og opkræver ikke penge fra patienter, der har fået hjælp fra en tolk.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)