Korruption i Socialdemokratiet

En række medier har afsløret, at fødevareminister Rasmus Prehn i strid med reglerne flere gange havde brugt sit ministeriums kreditkort til at betale for regninger på barer og restauranter. Der er her tale om korruption, idet korruption ikke kun er bestikkelse, bedrageri, mandatsvig eller nepotisme, men i høj grad også embedsmisbrug – misbrug af betroet magt eller offentligt embede. Det kommenterer valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, i Berlingske:

’Vælgerne tænker, at det igen er sådan en sag om, at politikerne ikke kan finde ud af, hvad der er dit og mit. Så det puster til en generel mistillid til politikerne og kan skabe politikerlede og lavere valgdeltagelse. Vi ved fra forskningen, at det generelt slår hårdest, når man er hyklerisk og siger ét og gør noget andet. Hvis man siger, man ikke skal snyde med EU-midler, og så bliver man taget med fingrene nede i kagedåsen. Det reagerer vælgerne ret skarpt på, og sagerne med Rasmus Prehn er i den kategori’, siger Møller Hansen.

Han drager paralleller til Lars Løkke Rasmussens rod med bilag, taxaregninger og repræsentationsudgifter. Der så vi, hvor hårdt det slog. Det var næsten 200.000 stemmer, han tabte på den konto. Så det kan ramme meget hårdt og få vælgerne til at sætte deres kryds et andet sted”.