Kun få ikke-vestlige indvandrere kan holde på et fast job

De Radikale ser det som en stor sejr, at flygtninge i risiko for at blive sendt hjem kan blive i Danmark, hvis de har arbejdet 2 år i samme branche. Men kun en lille gruppe mennesker opfylder betingelsen. Det skriver Jyllands-Posten.

Tænketanken Kraka har nemlig analyseret de nyeste data fra Danmarks Statistik og konkluderer, at kun ca. 750 af i alt 25.600 flygtninge og familiesammenførte, der kom hertil i perioden 2010-2015, opfylder kravet.

Artiklen fortsætter under videoen…

24NYT: System-Danmark turnerer med det glade budskab om, at der på integrationsområdet er ”opnået mærkbare gennembrud”, og at flygtninge ”stormer ind på arbejdsmarkedet”.

De nyeste data fra Danmarks Statistik viser imidlertid, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere (primært muslimer fra Mellemøsten og Afrika), der angiveligt ”stormer ind på arbejdsmarkedet”, har ekstrem svært ved at holde på et fast job.

Eftersom kun 3 pct. af flygtninge og sammenførte har haft det samme job i 2 år, har det konsekvenser for deres beskæftigelsesfrekvens.

Beskæftigelsesfrekvensen viser, hvor stor en del af befolkningen mellem 20 og 64 år, der er i job. Blandt ikke-vestlige indvandrere ligger beskæftigelsesfrekvensen på ca. 47 pct. Blandt etniske danskere ligger beskæftigelsesfrekvensen på ca. 75 pct.

Den lave beskæftigelsesfrekvens blandt ikke-vestlige (primært muslimske) indvandrere og efterkommere presser levestandarden blandt etniske danskere. Den koster Danmark 36 mia. kr. netto om året og betyder stigende besparelser på de fleste velfærdsområder.

 

Kommentarer