Kun Israel kan garantere jødernes sikkerhed

I Europa er antallet af antisemitiske overgreb på jøder steget i alarmerende grad. Mens de amerikanske jøder har iagttaget denne udvikling, har de sagt til sig selv: ”Det kan ikke ske i USA”. Men det kan det. Det er præcis det, der sker, selv om jøderne kun udgør ca. 3 pct. af befolkningen. Læs mere her.

24NYT: Mange jøder i USA tror, at de ikke kan blive ramt af antisemitismen, fordi de udgør en velintegreret og velassimileret minoritet i det amerikanske samfund. De glemmer imidlertid, at de værste katastrofer ramte jøderne i Spanien og Tyskland – de to lande, hvor jøderne var bedst integrerede og assimilerede. Det er netop i disse to lande, at jøderne blev udsat for de værste forfølgelser og Holocaust.

Det er derfor en illusion at tro, at USA er et sikkert land for jøderne. I en tale til jødiske ledere i USA har Joe Biden i sin tid understreget, at amerikanske jøder aldrig må fortrænge og glemme fortiden: “You understand in your bones that no matter how hospitable, no matter how consequential, no matter how engaged, no matter how deeply involved you are in the United States … there’s only one guarantee… Israel.”