Målrettet færdselsindsats

Færdselspolitiet i Østjylland, lokalpolitiet i Aarhus Vest og personale fra Motorstyrelsen gennemførte torsdag eftermiddag og aften en målrettet færdselsindsats i den vestlige del af Aarhus.

I aktionen, der fandt sted fra kl. 14.00 til kl. 20.30, var der indsat fotovogne, uniformerede patruljebiler, uniformerede motorcykler, civile motorcykler og civile patruljebiler – herunder køretøjer med særligt videoudstyr. Indsatsen var rettet mod alle færdselselementer i trafikken, og Motorstyrelsen kontrollerede samtidigt for retmæssig registrering af køretøjer – herunder kontrol af, at der var betalt afgift.

”Mange borgerhenvendelser, og vores egne iagttagelser i forbindelse med adskillige færdselsaktioner i området, vidner om, at der bliver kørt hensynsløst og alt for stærkt. Det skaber, med rette, stor utryghed blandt borgere og andre trafikanter, og vi håber, at vores mange indsatser kan medvirke til, at forholdene på sigt bliver mere normaliseret”, siger den operative leder af aktionen politikommissær Amrik Singh Chadha fra færdselspolitiet i Østjylland.

Mange blev blitzet

Indsatsen viste, at der stadig er plads til forbedring af færdselskulturen i den vestlige del af Aarhus. Alene fotovognene gav 261 bøder, 33 klip, en betinget frakendelse af kørekortet og en ubetinget frakendelse af kørekortet. Sidstnævnte blev givet ganske kort tid efter færdselsindsatsen var begyndt.

På Silkeborgvej ud for Regenburgsgade i Aarhus, blev en bilist kl. 14.13 målt til en hastighed på 121 km/t, hvor den maksimale tilladte hastighed er 50 km/t. Bilisten tog med det samme kontakt til medarbejderen i fotovognen, for at høre om hans hastighed ville medføre klip i kørekortet.

LÆS OGSÅ:  Skærpet indsats mod dårlig færdselskultur har ført til 3.689 sigtelser

 

Medarbejderen svarede, at det gjorde det ikke i hans tilfælde, da det ville kræve, at man har et kørekort, og det ville bilisten jo ikke længere have, da overskridelsen i sig selv gav en ubetinget frakendelse af førerretten. Det var en noget slukøret bilist, der herefter kørte fra stedet.

 

Sager for både politi og Motorstyrelsen

Den øvrige politiindsats gav 102 sager, hvor topscoreren var brug af håndholdt mobiltelefon, hvor 28 bilister nu ikke bare kan se frem til en bøde, men også et klip i kørekortet. Derudover kan nævnes, at 17 personer blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele, ni blev sigtet for fejl og mangler på køretøjet, og otte blev sigtet for at køre frem for rødt lys.

”Det er helt uacceptabelt, at der stadigvæk er trafikanter, der vælger at tilsidesætte de regler, der er skabt for at skabe tryghed for os alle i trafikken. Vi kan ikke være tjent med, at der er nogle, der tror, at færdselsloven er vejledende. Færdselsloven er ikke vejledende – den sætter rammerne for, hvad man må og ikke må, og overholder man loven, er der langt mindre risiko for, at der sker uheld,” siger politikommissær Amrik Singh Chadha.

 

I forbindelse med indsatsen kontrollerede Motorstyrelsen 21 køretøjer, hvilket blandt andet medførte 10 bøder vedrørende manglende CVR-numre og firmanavne på varebiler, der bliver brug til erhverv. Og så blev to nummerplader inddraget, den ene fordi føreren, der har bopæl i Danmark, kørte i en udenlandsk registreret bil, og den anden fordi der var tale om en afgiftsfri flextaxa, der blev brugt til privat kørsel.

LÆS OGSÅ:  Politiet gennemfører hastighedskontrol i uge 41

Østjyllands Politi vil fortsat, i samarbejde med øvrige relevante myndigheder, have skærpet fokus på det vestlige Aarhus, da de mange færdselsindsatser i området viser, at der er behov for et regelmæssigt kontroltryk.

Resultatet af indsatsen

Fotovognene

J. P. Larsensvej, 8220 Brabrand: 8 til bøde og 5 til bøde+klip
Havkærvej, 8381 Tilst: 27 til bøde og 5 til bøde+klip
Tilst Vestervej, 8381 Tilst: 39 til bøde og 8 til bøde+klip
Silkeborgvej, 8000 Aarhus C.: 38 til bøde, 7 til bøde+klip og 1 til ubetinget frakendelse
Søren Frichs Vej, 8230 Åbyhøj: 46 til bøde, 4 til bøde+klip og 1 til betinget frakendelse
Hejredalsvej, 8220 Brabrand: 28 til bøde og 3 til bøde+klip
Viborgvej, 8000 Århus C.: 30 til bøde og 1 til bøde+klip

 

Den øvrige politiindsats

Håndholdt mobiltelefon: 28 sager
Manglende anvendelse af sikkerhedssele: 17 sager
Barn ej fastspændt: 1 sag
Kørsel frem mod rødt lys: 8 sager
Kørsel frem mod gult lys: 1 sag
Overtrædelse af vigepligtsreglerne: 1 sag
Ligeudkørsel fra svingbane: 2 sager
U-vending forbudt: 1 sag
Kørsel uden at have erhvervet kørekort: 3 sager
Overladelse af førerretten: 1 sag
Kørekort ej medbragt: 11 sager
Fejl og mangler ved køretøj: 9 sager
Hastighedsovertrædelser: 4 sager til bøde+klip
Manglende CVR nummer på køretøj: 10 sager
Andre færdselslovsovertrædelser: 3 sager
Overtrædelse af hyrevognsbekendtgørelsen: 1 sag
Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen: 1 sag
Knallertkørsel på fortov: 1 sag
Knallertkørekort ej medbragt: 1 sag
Police på knallert ej medbragt: 1 sag
Knallert hastighed (over 43 km/t): 2 sager

LÆS OGSÅ:  Hastighedskontroller som led i europæisk indsats mod for høj hastighed

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)