Ny podcast til unge om både sex, skilsmisse og selvmord

22-årige Lærke Myrrhøj debuterer som vært på ”Linedanser”. En podcast om de tabuer, der optager og bekymrer nutidens unge.

”Vi er alle linedansere, som prøver at balancere på livets line. Det bliver aldrig helt stabilt, og vi vil falde ned og slå os. Ikke bare én gang, men flere gange. Men bare fordi vi falder, forsvinder linen ikke. Den vil altid være der, vi skal bare lære, hvordan vi kommer op og danser på den igen.”

Sådan siger vært Lærke Myrrhøj om Bauer Medias nye podcast, ”Linedanser”, der havde premiere i går.

Baggrunden for podcasten er det behov, 22-årige Lærke oplever hos andre unge for at bryde med tabuer og snakke om de ting, som ellers kan være svære at snakke om.

”Jeg vil gerne gøre op med normer, og hvad der er rigtigt og forkert. Jeg vil gerne tale om ting, og høre andre tale om ting, som jeg måske selv har haft svært ved at sætte ord på. Og jeg vil gerne have lytterne ved, at de ikke er de eneste, der har det som dem,” siger hun.

Første afsnit af ”Linedanser” handler om det at være skilsmissebarn. Gæsten er 25-årige Ida Holst. Idas forældre blev ligesom Lækres skilt i 2015, og i 2018 begik hendes far selvmord. Et emne, der også fylder meget i første episode. I de kommende episoder kommer det bl.a. til at handle om sex – og det at ikke være som alle andre og føle sig udenfor.

LÆS OGSÅ:  Tiltalt for mere end 300 forhold: 59-årig optog sex-film med børn ned til 8 år

Det er vigtigt at tale om det mentale helbred, og i denne podcast sætter vi fokus på en masse emner, som unge går og døjer med. Men det er i høj grad en podcast, som alle kan lytte til og få glæde af”, siger programdirektør på Bauer Media, Mikkel Westerkam.

”Linedanser” er produceret i samarbejde med wecaredk.dk kan høres gratis på radioplay.dk.

Der kommer en ny episode hver søndag.