Politiet lå på lur – 16-årig kunne anholdes på stedet

Bankmand lod sig ikke snyde af falsk sms

En 45-årig mand havde sat sin iPhone til salg på Den Blå Avis og var fredag eftermiddag telefonisk blevet kontaktet af en mand, der var interesseret i at købe telefonen. De to parter blev enige om en pris, og køberen oplyste, at han havde overført pengene, og at de ville være på sælgers konto inden for 24 timer.

Den 45-årige sælger fik kort efter en sms, der så ud som om den kom fra Danske Bank, hvor det fremgik, at banken havde godkendt overførslen, og at pengene ville bliver overført til hans konto i løbet af 24 timer. Men den 45-årige mand arbejder som bankmand, og han var ret overbevist om, at der var tale om en falsk sms. Og ved nærmere undersøgelse kunne han også konstatere, at det reg. nr. og kontonr. som fremgik af sms’en ikke eksisterede.

Manden kontaktede derfor politiet og fortalte, at han havde aftalt at mødes med køberen ved McDonald’s på Grenaavej i Risskov for at overlevere telefonen. Så da køberen dukkede op som aftalt, lå politiet på lur, og den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for forsøg på bedrageri.