Sådan ville smarte Claus fuppe Trump

I Forsvarsministeriet arbejdes der på fuldt tryk for at finde ud af, hvordan Danmark kan slippe for at trække sin del af læsset i NATO og sende regningen til Donald Trump.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og hans tro væbnere udviser derfor en utrolig opfindsomhed for at overbevise Donald Trump om, at dansk forsvar er langt mere effektivt end de fleste andres, hvorfor dansk bidrag til NATO skal ganges med to.

Ifølge Berlingske har Danmarks kvikke forsvarsminister brugt 428.000 kr. på at købe sig positiv omtale af det danske forsvar hos den amerikanske tænketank Atlantic Council, der er kendt for at levere lobbyisme mod penge i stedet for forskning.

Atlantic Council har efterfølgende udarbejdet en rapport, der roser dansk forsvar til skyerne. Her står det bl.a., at ”Danmark konstant har gjort mere, end størrelsen af landet kan berettige til, og har ydet substantielt til det kollektive forsvar på trods af landets størrelse”. De problemer, som det danske forsvar lider under i forhold til mandskab og materiel, nævnes slet ikke i rapporten.

Ifølge danske forskere er Atlantic Councils rapport en regulær reklamefolder iklædt en anerkendt forskningsinstitutions navn – en metode, som politikerne i Washington efterhånden kender ud og ind og næppe gider læse.

Man kan spørge sig selv, hvorfor man bruger så mange penge på det her,  for den slags rapporter bliver ikke læst. De bliver hurtigt kasseret”, siger Peter Viggo Jakobsen, som selv er forsker ved Forsvarsakademiet.

Kommentarer